joi, aprilie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Pietonalul e blocat şi arată mai rău decât în Evul Mediu

  Must Read

  Indiferent de cauză, persoanele decedate se vor înmormânta în maxim 24 de ore! Decizia aparține CLSU Bistrița

  În contextul evoluției pandemiei cu COVID – 19 și a măsurilor preventive adoptate la nivel național, județean...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  În cazul unui incendiu sau a unei urgenţe medicale în zona pietonală, autospecialele nu au pe unde să intre. Declaraţia aparţine preşedintelui PNL Bistriţa-Năsăud , Ioan Turc. El cere instalarea unor stâlpi cu telecomandă, iar accesul maşinilor care aparţin riveranilor să se facă prin Piaţa Mică.  Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, Ioan Turc şi-a exprimat astăzi nemulţumirea faţă de zona pietonală este blocată continuu, situaţia fiind una cât se poate de periculoasă în cazul unui incendiu sau a unei urgenţe medicale.

  IOAN TURC:  Revin şi cer primarului municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, să dispună acele măsuri prin care accesul pe pietonal al salvării, al pompierilor și al poliției să fie asigurat. Din nefericire, domnia sa nu a făcut nimic. Pietonalul este o zonă de risc. Singurul acces pe pietonal este strada Vasile Neacșu care este blocată de mașini. Ferească Dumnezeu de un incendiu, ar fi devastator! Ferească Dumnezeu de situații medicale grave, sunt atât de mulți oameni în zona pietonală vara, vin turiști străini – nu înțeleg ce așteaptă domnul primar. Se pregătesc zilele Bistriței Medievale – sunt  în perfectă concordanță, pentru că pietonalul arată mai rău decât în evul mediu. Complet nesistematizat”, a spus Turc.

  În septembrie 2016, Ioan Turc, atunci preşedinte al PNL Bistriţa, făcea un prim apel către primarul Ovidiu Teodor Creţu:

  “ Îl rog pe domnul primar şi-i solicit Consiliului Local să fie foarte atenţi la acest aspect. O maşină de stingerea indendiilor, de pompieri care să parcurgă drumul prin spate, pe străduţele înguste, care trebuie să facă viraje la 90 de grade, e greu. Aceste străduţe sunt mai tot timpul blocate de maşini mici. Putem să ne aflăm în situaţii limită şi eu cred că nu trebuie să aşteptăm până dăm cu capul de gard ca să ne trezim. Sunt lucruri banale, pe care administraţia locală ar trebui să le observe”, a cerut atunci Ioan Turc.

  La ora actuală, accesul la imobilele din zona pietonală este prohibit, consecinţă a teraselor deschise, spaţiile de acces către aceste locuinţe fiind extrem de înguste, neîncăpătoare pentru maşinile de intervenţie.

   „I-am solicitat domnului primar găsirea unor sisteme hidraulice pe partea de sus și de jos a pietonalului, cu telecomandă la pompieri, la salvare și la poliție și asigurarea unui culoar măcar pentru salvare pentru situații care se pot întâmpla”, a conchis Turc.

   

   

  - Advertisement -

  1 COMENTARIU

  1. D le TURC ; ce ne facem cand Cretu se joaca cu CORTUL (iurta pt. incultura) si din cand in cand blocheaza si latura din spatele bisericii? Eu nu inteleg una si buna. De ce administratia comunistoida nu poate fi trasa la raspundere de militia locala si militia mare de la oras? De ce administratia incompetenta nu poate fi egalul cetatenului in respectare legilor si a lucrurilor de bun simt. Daca eu ca cetatean tin blocat mai mult de o ora trotuarul in fata casei cu o gramada de nisip sau lemne, i-a sa vedeti ce patesc.

  Comments are closed.

  - Advertisement -

  Latest News

  Indiferent de cauză, persoanele decedate se vor înmormânta în maxim 24 de ore! Decizia aparține CLSU Bistrița

  În contextul evoluției pandemiei cu COVID – 19 și a măsurilor preventive adoptate la nivel național, județean...

  RĂMĂȘIȚELE ZILEI: De la dialog la monolog și despre virusata comunicare. Respect pentru transparența lui Gabriel Lazany

  Suntem într-un fel de război, unul dur și cu foarte multe victime, din ce în ce mai...

  Gabriel Lazany vorbește despre decesul de la Ilva Mică: ” Parcă e o glumă proastă de 1 aprilie , au venit rezultatele, iar pacientul...

  Managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany a ieșit astăzi într-o conferință de presă în curtea spitalului și a vorbit...

  Decesul de la Ilva Mică este confirmat de primarul Aurel Horea. El nu știe dacă e vorba de o moarte cauzată de Covid 19

  Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horia a confirmat faptul că are un deces în comuna pe care o administrează, fiind vorba...

  Paza bună, trece primejdia rea. Primul reportaj de pe granița cu SUCEAVA

  Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă străveche, una mai degrabă moldovenească decât ardelenească. Cum ne „păzim” noi la granița...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -