Petre Daea a fost sâmbătă la Lunca Ilvei. Demnitarul a luat parte la un eveniment privat la Silvania Internațional

Petre Daea a fost sâmbătă la Lunca Ilvei. Demnitarul a luat parte la un eveniment privat la Silvania Internațional

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea a participat sâmbătă, 25 august, la un eveniment organizat de firma lui Emil Iugan, Silvania Internațional. Parte a grupului de firme MIS Grup, Silvania Internațional a sărbătorit 20 de ani de activitate.

La eveniment au fost invitați, alături de angajații firmei, secreatarul de stat în MADR, Sorin Roșu Mareș, deputatul PSD, Daniel Suciu,  Vasile Puica, vicepreședinte al Consiliului Județean BN, directorul Direcției Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud, Cristian Parasca, președintele Forumului Montan din România, prof. univ. dr. Radu Rey, președintelui Camerei de Comerț și Industrie a județului,  Vasile Bar, reprezentantului Asociației Forestierilor din România , Aurelian Goga, trimisului ISU BN, colonelul Cristian Bucur etc.

Petre Daea: ”Vă felicit pentru modelul de lucru pe care îl promovați aici, în zona în care se îngemănează emoția trăirii cu dorința de a învinge acolo unde natura a fost mai aspră, așa cum este zona de munte. Domnule Emil Iugan ați realizat aici lucruri minunate: ați pus în slujba țării tot ce știi și poși să faci ! Sunteți un om care, trecându-mi pragul ministerului Agriculturii, mi-ați spus un lucru extrem de simplu dar adevărat: ”Domnule ministru, am văzut ce intenții aveți în zona muntelui, pentru a valorifica o resursă extraordinară pe care timpul a aruncat-o la gunoi, lipsa de respect a îndepărtat-o”. Așa este și ați venit cu proiecte viabile și iată, că la un an, tot aici la Lunca Ilvei, după ce am spus că vom scoate Legea Muntelui iată că avem această lege ce creează cadrul juridic pentru a stopa depopularea zonei montane. (…) Mă bucur că am putut onora invitația dumneavoastră, de a participa la aniversarea unei fabrici moderne, drept pentru care vă doresc sănătate și putere de muncă !”

Grupul de firme MIS Grup are la această dată 777 de angajați și activează în trei domenii de activitate: exploatare forestieră, construcții și o fabricarea de cherestea.

Categoria: EVENIMENT