Peste 70 de mii de bistriţeni trăiesc sub limita sărăciei

Peste 70 de mii de bistriţeni trăiesc sub limita sărăciei

Peste 70 de mii de bistriţeni trăiesc sub limita sărăciei şi vor primi în această toamnă ajutoare din partea Guvernului României. Informaţia a fost confirmată astăzi în cadrul şedinţei cu primarii convocată de prefectul Ioan Ţintean de către Sorin Herciu, funcţionar la Prefectură. De asemenea, primarii au mai aflat despre noul sistem antifurt care urmează să fie folosit pentru prima dată la alegerile locale din iunie 2016.

Primarii, viceprimarii sau secretarii celor 62 de unităţi adminstrativ-teritoriale din judeţul Bistriţa-Năsăud s-au întâlnit astăzi cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului dar şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi cel al Jandarmilor. Principalele puncte ale ordinii de zi au făcut referire la începutul anului şcolar 2015-2016, probleme de fond funciar dar şi noile ajutoare guvernamentale pentru persoanele care trăiesc sub limita sărăciei în judeţul nostru.
La începutul şedinţei, prefectul Ioan Ţintean a vorbit despre importanţa acestor întâlniri
În ceea ce priveşte programul operaţional care prevede ajutorarea persoanelor defavorizate, auditorul intern Sorin Herciu le-a prezentat primarilor care sunt atribuţiile ce revin instituţiile pe care le conduc.

SORIN HERCIU: . La nivelul judeţului nostru, 54.000 de persoane au fost beneficiare ale programului în 2014, iar acum, din estimările dumneavoastră, circa 72.000 de persoane vor beneficia de acest program

Reamintim faptul că Guvernul a operat o serie de modificări în derularea Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014. Astfel, actul normativ va extinde numărul beneficiarilor, întrucât limitele de venituri din pensii şi indemnizaţii de şomaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare vor fi modificate de la 400 lei/lună la 450 lei/lună. În plus, se adaugă o nouă categorie de beneficiari pentru aceste ajutoare, respectiv persoanele fără venituri.

Categoria: Administratie