PESTE 5.000 DE fermieri din BN ar putea rămâne fără banii de la APIA

PESTE 5.000 DE fermieri din BN ar putea rămâne fără banii de la APIA

Termenul limită de depunere a cererilor de plată a fermierilor la centrele locale APIA, este de 15 MAI 2017, iar după această data nu se mai primesc cererile din partea fermierilor, ca atare riscul acestora de a rămâne fără subvenţii este unul major.

Directorul executiv Ioan Nuţu Tabără de la Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud transmite tuturor primarilor să întreprindă toate diligenţele necesare pentru informarea, cât mai urgent, a tuturor fermierilor de pe raza UAT-urilor, pentru ca aceştia să-şi depună cererile unice de plată la centrele locale ale APIA unde sunt arondaţi.

„În acest sens, în perioada 2 mai – 15 mai 2017, specialiştii din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa – Năsăud, vor fi prezenţi la sediul primăriilor şi în localităţile aferente, care au cele mai mari întârzieri din partea fermierilor în depunerea cererilor unice de plată către centrele locale APIA, pentru a vă sprijini în acest demers. Nu trebuie să rămână nici un fermier fără încasarea subvenţiilor cuvenite!!!”, precizează într-un comunicat, directorul executiv Ioan-Nuțu TABĂRĂ.

În şedinţa Colegiului Prefectural, a fost prezentată situaţia depunerii cererilor la centrele APIA din judeţ, iar peste 5000 de fermieri nu s-au prezentat la data programată, fapt care va îngreuna înregistrarea cererilor pentru perioada rămasă.

Categoria: AGRICULTURA