Peste 100 de bistriţeni s-au înscris în USR în ultimele 7 zile

Peste 100 de bistriţeni s-au înscris în USR în ultimele 7 zile

Nume cunoscute din politica bistriţeană au aplicat pe formularul on line al USR pentru a se înscrie în această formaţiune politică. Doar că, cei care au ocupat orice fel de funcţie publică cu sprijinul vreunui partid politic, nu vor primi undă verde din partea Biroului Politic Judeţean Bistriţa-Năsăud.

O spune purtătorul de cuvânt al USR BN, Mihai Bălan, cel care susţine că USR nu se va abate de la principiile cu care s-a lansat în politică şi care au permis Uniunii să câştige alegerile locale şi parlamentare.

„Ritmul este foarte încurajator pentru noi, însă vom continua pe aceeaşi direcţie, aceleaşi probe, aceleaşi încercări pe care le-am avut şi noi înainte de a ajunge membri USR. Îi vom filtra, îi vom verifica pe fiecare dintre doritorii care şi-au exprimat intenţia. După ce le facem profilul din punct de vedere al moralităţii, integrităţii, „om curat”, le vom vota accederea USR, pe baza majorităţii votului din Biroul Judeţean. Vom rămâne pe aceleaşi principii de a nu accepta oameni care au candidat sau au acceptat funcţii publice sau girate de către un partid. Vom accepta pe cei care au fost membri simpli ai unui partid în trecut, pentru că probabil au vrut să facă ceva O.K., dar nu vom accepta pe cei care au cea mai mică funcţie publică sau girată, inclusiv în cariera de bugetar”, a explicat Mihai Bălan.

Mihai Bălan a mai spus că  jumătate dintre cei care au transmis formulare de înscriere au vârste cuprinse între 18 şi 30 ani, sunt şi nume cunoscute însă acestea sunt confidenţiale. Altfel, membrii USR din toată ţara se vor reuni la Sibiu, în acest sfârşit de săptămână, pentru a-şi stabili priorităţile, inclusiv pe plan organizatoric, în pregătirea primului congres al formaţiunii.

 

Categoria: Politica