Percheziţii pe valea Ilvelor. Vizate: Ilva Mică şi Lunca Ilvei

Percheziţii pe valea Ilvelor. Vizate: Ilva Mică şi Lunca Ilvei

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud au în lucru la această oră un dosar penal care vizează mai multe primării de pe valea Ilvelor. Una dintre primăriile vizate ar fi cea din Lunca Ilvei, existând însă informaţii care vorbesc şi despre percheziţii şi la Ilva Mică.

Contactaţi telefonic de către propolitica.ro, primarii din comunele Măgura Ilvei, Ilva Mare şi Leşu Ilvei, Valer Avram, Anca Alexandru şi Ioan Pop au negat că ar fi avut percheziţii în respectivele commune, deşi au existat informaţii care susţineau contrariul.

Din informaţiile strânse până la ora redactării acestui material, procurorii ar urmări modul cum s-au derulat unele achiziţii publice de către cele două administraţii locale. Se pare că anchetatorii au percheziţionat atît sediul primăriei din Lunca Ilvei, dar şi la câteva magazine, unul dintre acestea aparţinând familiei viceprimarului Titu Someşan.

Flaviu Lupşan, primarul din Lunca Ilvei a spus că respectivele percheziţii au legătură cu un dosar deschis în 2015. Reamintim că este vorba de un dosar penal în care sunt cercetate autorităţi locale, pădurari , în total fiind vorba de 19 persoane, cercetate pentru pentru luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, inițierea, constituirea și aderarea la un grup infracțional organizat și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, procuror Angelica Ţiganetea, a confirmat  doar faptul că au avut loc percheziţii în Ilva Mică şi Lunca Ilvei, însă nu au fost persoane reţinute în acest dosar.

 

Categoria: EVENIMENT