Pe principiul ”Dacă nu poți, te ajutăm” – Primăria Bistrița continuă vânzarea imobilelor din Centrul Istoric. Află ce se întâmplă cu locuințele ANL?

Pe principiul ”Dacă nu poți, te ajutăm” – Primăria Bistrița continuă vânzarea imobilelor din Centrul Istoric. Află ce se întâmplă cu locuințele ANL?

Situația imobilelor din Centrul Istoric al Bistriței a fost explicată de viceprimarul Gelu Muthi, acesta dezvăluind faptul că municipalitatea nu poate investi , nefiind singura proprietară a clădirilor respective:  „Avem o problemă veşnică. Nu putem investi având în vedere faptul că nu suntem proprietari singuri, acolo. Problema e destul de încurcată. Cineva trebuie să facă investiţia, după care noi, la rândul nostru, pentru cota noastră, contribuim. În aceste condiţii, de mai mult timp, s-a hotărât să vindem locuinţele din Centrul istoric. Din 19 au mai rămas 12, iar 31 le avem pe un traseu ce înseamnă întabulare şi evaluare. În viitorul apropiat vom avea 43 de locuinţe pe care le vom scoate la vânzare”, a explicat Gelu Muthi.

Primăria Bistriţa are locuinţe unde deţine cotă indiviză alături de 3 sau 4 locatari, a confirmat Muthi: ” De obicei, tot aceşti locatari le cumpără (…) Cele 7 locuinţe pe care le-am vândut până în momentul de faţă au fost vândute cu mult peste preţul de evaluare, pentru că s-au licitat vecinii şi au crescut preţul”, a  mai precizat liderul bistrițean al ALDE.

316 nominalizări – 163 soluționate

Pe lista de prioritate cu persoanele îndreptățite să beneficieze de locuințe ANL, există trecute 316 persoane, 163 de dosare fiind soluționate pînă la această oră. Cifrele au fost oficalizate de viceprimarul Gelu Muthi, care a mai precizat faptul că pînă la această oră au fost repartizate 25 de locuințe ANL.

„ La această dată,  lista este blocată, în sensul că până la epuizare nu mai primim dosare. Cei care îşi doresc locuinţă ANL  sunt invitaţi să-şi depună o cerere simplă, în care să-şi manifeste intenţia de a intra într-un concurs de evaluare a crerilor pentru ANL, pentru că unul dintre criteriile de care se ţine cont în momentul evaluării este şi vechimea cererii”, a spus viceprimarul Muthi.

Din cele 773 de locuinţe ANL de la nivelul municipiului Bistriţa, 159 au fost vândute, iar 41 de cereri de vânzare sut acum în procesare.

Categoria: EVENIMENT