duminică, martie 29, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  PE CE MAI PUNE SECHESTRU ANAF-ul: Pe ţuica de la Staţiunea Pomicolă Bistriţa

  Must Read

  VIDEO: Daniel Suciu a donat în Sg. Băi 200 de măști, 50 de vizete și pachete cu alimente pentru vârstnici

  În acțiunea de împărțire a materialelor de protecție în Sg. Băi către personalul sanitar, polițiști sau...

  30: România începe să își numere morții

  România își numără morții! Un bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara a murit din cauza...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Directorul Staţiunii de Cercetare- Dezvoltare pentru Pomicultură Bistriţa, Ioan Platon, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia se confruntă cu probleme financiare, având datorii acumulate de 1,7 milioane lei, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi, asta pentru că din 2010 nu a mai primit niciun ban de la stat. Speranţele se leagă de adoptarea HG 422/2017 privind reorganizarea Staţiunii şi a posibilităţii de a primi finanţare de acum înainte.
  „În Bistriţa avem sechestru pe depozitul de ţuică şi, paradoxal, au pus sechestru la beneficiarii proiectelor din PNDR, Submăsura 4.2. (n.n. – cei care au beneficiat de semnătura/avizul Staţiunii pentru implementarea unui proiect cu fonduri europene). Petrescu e de vină că vorbeşte cu Ionescu, dar numai Ionescu e dator la Fisc. Dacă ei de 5 ani de zile nu au respectat art.35 şi 36 din Legea 45/2009, s-au adunat 1,7 milioane lei, la care s-au perceput dobânzi şi penalităţi”, a explicat ing. Ioan Platon.

  Şeful Staţiunii Pomicole a menţionat că nu a fost alocat niciun leu, nici măcar pentru salarii, pentru cheltuielile cu utilităţile. În 30 iulie 20176, de exemplu, în urma furtunii, a fost ruptă conducta de gaz, reparaţiile fiind suportate tot din resursele proprii. „Nu ami plătit toate datoriile la bugetul consolidat al statului (n.n. – completare Tabără, sunt datorii şi la bugetul asigurărilor sociale). Au pus sechestru prima dată pe antrepozitul fiscal de ţuică. Le-am zis că pun la dispoziţie stocul de ţuică, au refuzat, mai avem vreo 2-3.000 litri, am mai vândut şi am plătit tot la ei. Am plătit inclusiv acciza la stocul de ţuică, fără a fi valorificată, în valoare de 2 miliarde lei vechi”, a spus Platon.
  Acesta a mai spus că în ceea ce priveşte propririle pe conturile beneficiarilor de proiecte din fonduri europene avizate de Staţiunea Pomicolă, situaţia a fost transmisă ministrului Petre Daea şi lui Liviu Dragnea, pentru că se pune în pericol derularea acestor proiecte la nivel naţional, pentru că au fost avizate proiecte din Satu Mare, Bihor, Braşov, Cluj, Sălaj.
  Ioan Platon a mai adăugat că împreună au alte institute de cercetare din ţară au deschis acţiune în justiţie împotriva Ministerului Finanţelor, a Ministerului Agriculturii şi chiar a Academiei de Ştiinţe Agricole pentru a respecta prevederile legale privind finanţarea.

  - Advertisement -

  1 COMENTARIU

  1. Doamne feri domn director ! Nu dati jinarsul la estia care umbla cu bani, ca de mai si beu ii vai de capul nost. Tineti jinarsul pentru CENTENAR sa-l beie tata Bistrita. Sa vedem o coada de la Prefectura pana-n STATIUNE. Micii sa-i dea Primaria. TRAIASCA STATIUNEA POMICOLA !!!

  Comments are closed.

  - Advertisement -

  Latest News

  VIDEO: Daniel Suciu a donat în Sg. Băi 200 de măști, 50 de vizete și pachete cu alimente pentru vârstnici

  În acțiunea de împărțire a materialelor de protecție în Sg. Băi către personalul sanitar, polițiști sau vânzătoare, deputatul Daniel Suciu a...

  30: România începe să își numere morții

  România își numără morții! Un bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara a murit din cauza infectării cu coronavirus.

  29 de decese sunt raportate până la această oră din cauaza infectării cu COVID 19

  Toate aceste decese au fost raportate către INSP din teritoriu în cursul nopții și în această dimineață. Toate persoanele decedate sunt...

  Trei bistrițeni au fugit din izolare, dar au ajuns în carantină. Aproape 500.000 de lei este cuantumul amenzilor date pentru nerespectarea OM 3

  În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nistru, au fost angrenaţi în activităţi specifice peste 200 de poliţişti, 89 de jandarmi...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -