PDL-PNL VIA PSD şi primăriile din BN

PDL-PNL VIA PSD şi primăriile din BN

Mai mulţi primari aleşi pe listele PDL în 2012 vor candida pe lista PSD în vara anului 2016. Este vorba de Florin Sandu Simionca de la Budacul de Jos, Valer Avram de la Măgura Ilvei, Doru Crişan, Prundu Bârgăului sau Vasile Laba de la Bistriţa Bârgăului. Cireaşa de pe tort o reprezintă fostul candidat al PDL la Consiliul Judeţean, Vasile Borş, la ora actuală şef al PSD Maieru şi candidat pe lista acestei formaţiuni politice la fotoliul de primar. O situaţie interesantă este înregistrată la Rodna, Alexandru Năşcan neştiind încă pe lista cărui partid va candida în 2016. El nu exclude o candidatură comună cu actualul viceprimar Valentin Grapini.

Alegerile locale din vara anului 2016 se anunţă cât se poate de interesante, cel puţin văzute prin prisma taberelor politice din partea cărora vor candida cei 58 de primari de commune. Cert, o parte din foştii edili aleşi pe listele PDL în iunie 2012, vor fi candidaţi şi în 2016, dar, din partea altor formaţiuni politice. În astfel de situaţii se găsesc cîţiva edili de pe valea Bârgăului, Someşului sau din zona de câmpie.
O altă situaţie inedită este înregistrată la Rodna, acolo unde, actualul primar Alexandru Năşcan colaborează foarte bine cu viceprimarul Valentin Grapini, lider PSD local. Năşcan a explicat că pentru a candida pe lista PNL, el va pune câteva condiţii şi, pe care, actualii lideri ai acestei formaţiuni politice nu le vor accepta.
Năşcan a mai spus că nu exclude o candidatură din partea PNL şi contra actualului viceprimar Grapini, dar nicio candidatură comună cu actualul lider al PSD Rodna.
La ora actuală, mai bine de jumătate din cele de 58 de primării de commune, cele trei oraşe dar şi municipiul Bistriţa sunt conduse de primary PSD sau apropiaţi acestei formaţiuni politice.

Categoria: Administratie