Paul Știr: Campania medicală de testări gratuite, „Nu am făcut destul”, s-a încheiat cu bine la Căianu Mic

Paul Știr: Campania medicală de testări gratuite, „Nu am făcut destul”, s-a încheiat cu bine la Căianu Mic

Acțiunea desfășurată la sediul Primăriei comunei Căianu Mic, pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, având ca scop principal prevenirea și combaterea cancerului de sân, a fost realizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, cu ajutorul voluntarilor din cadrul Organizației Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca, în colaborare cu Primăria comunei Căianu Mic.

Potrivit primarului Paul Știr, acțiunea a fost ” reușită și necesară pentru comuna noastră”.

În cadrul acestei campanii au fost realizate investigații medicale gratuite pentru un număr total de 231 persoane, din care: 214 femei și 17 bărbați.

În cazul femeilor au fost realizate următorele investigații: măsurare greutate, măsurare înălțime, indice de masă corporală, tensiune arterială, glicemie, vârsta arterelor, electrocardiogramă, control de alunițe suspecte și ecografie mamară.

În cazul bărbaților au fost realizate următoarele investigații: măsurare greutate, măsurare înălțime, indice de masă corporală, tensiune arterială, glicemie, vârsta arterelor, electrocardiogramă și control de alunițe suspecte.

Paul Știr: Pentru organizarea acestei campanii medicale, la nivelul comunei Căianu Mic, doresc să mulțumesc Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România. De asemenea, mulțumesc cadrelor medicale de specialitate și studenților voluntari din cadrul Organizației Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca pentru tot sprijinul acordat. Apoi, mulțumesc colegilor mei, Boca Rodica – Asistent Medical Comunitar și Vidican Florin – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, care, din punct de vedere organizatoric, s-au implicat într-un mod exemplar pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a acestei campanii”, a mai spus Știr.

”Oameni buni, vă mulțumesc și dumneavoastră că ați arătat deschidere și interes campaniei „Nu am făcut destul” și vă asigur că domeniul sănătății va fi în continuare o prioritate pentru admnistrația locală a comunei Căianu Mic, iar pe viitor vom continua să investim în organizarea unor astfel de acțiuni atât de benefice pentru fiecare dintre noi”, a conchis primarul comunei Căianu Mic.

 

Categoria: Administratie