Patronul de la păstrăvăria RIN, Gabriel Rus, alături de echipele de intervenție de la Romuli

Patronul de la păstrăvăria RIN, Gabriel  Rus, alături de echipele de intervenție de la Romuli


Incendiul  izbucnit pe o plantație de conifere (aproximativ 6 – 8 hectare), din zona de munte a comunei Romuli, aparținând Ocolului Silvic din localitate, este, pe deparfte de-a fi lichidat.

Potrivit celor de la ISU BN, încă de la primele ore ale acestei dimineți, în zona afectată, au fost direcționate două echipaje de pompieri militari din Năsăud care, alături pompieri voluntari, personal de la Ocolul Silvic Romuli și cetățeni (în total peste 30 de persoane), acționează cu două utilaje grele (TAF-uri), drujbe și alte mijloace de primă intervenție pentru a localiza și lichida focarele și pentru împiedicarea propagării incendiului la pădurea din apropiere (care se află la o distanță de câțiva metri).

Om al muntelui, administratorul păstrăvăriei RIMINI  din Romuli, Gabi Rus, a urcat astăzi cu apă și mâncare până la locul unde cele 30 de persoane acționează pentru lichidarea incendiului: ” Am urcat cu Jeepul apă, multă apă dar și mâncare. Deși, incendiul nu a așa de agresiv și nici nu a cuprins o suprafața mare, există însă mai multe focare, ceea ce face intervenția foarte complicată. Pratic, flăcările se sting într-un loc, dar izbucnesc în altă parte. La toate acestea se adaugă și lipsa apei pentru intervenție, nu e apă suficientă, iar pompierii și voluntarii trebuie să își canalizeze eforturile pe niște pante foarte abrupt”, ne-a spus Gabi Rus.

Cu toate acestea, spune Rus, marea problem rămâne factorul uman, celor 30 de persoane care intervin cu eforturi considerabile, nu prea mai vine nimeni: ” Din păcate, nu există foarte mulți voluntari, ceea ce nu este deloc bine”, a conchis Gabriel Rus.

Precizăm faptul că la ora redactării acestui material, incendiul de la Romuli nu era încă lichidat.

Categoria: EVENIMENT