Patinaj artistic și un concert susținut de ”Distinto” de Ziua Culturii Naționale: 15 ianuarie

Patinaj artistic și un concert susținut de ”Distinto”  de Ziua Culturii Naționale: 15 ianuarie

Un spectacol inedit este programat să aibă loc pe data de 15 ianuarie, dată la care este sărbătorită Ziua Culturii Naționale. Este vorba de un concert susținut de cei de la ”Distinto” cât mai ales de un spectacol pe gheață a unor campioane internaționale de patinaj artistic.

Ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu a fost stabilită drept Zi a Culturii Naționale în anul 2010.

Decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 15 ianuarie – Ziua Culturii Naţionale a fost semnat în 6 decembrie 2010, iar Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 a fost publicată în Monitorul Oficial 831 din 13 decembrie 2010.

Numeroase activități culturale sunt organizate în aceste zile în parteneriat cu alte instituții, și nu numai, în eparhiile din țară și din diaspora. Odată cu marcarea Zilei Culturii Naționale, în bisericile din întreaga țară se fac slujbe de pomenire pentru poetul Mihai Eminescu.

Cu prilejul acestor rugăciuni Părintele Patriarh Daniel a subliniat de mai multe ori faptul că „Mihai Eminescu a fost și rămâne modelul românului dornic de cunoaștere universală și în același timp un fidel păstrător al identității sale naționale”.

 

Categoria: EVENIMENT