„Parul” lui Ludovic Orban, o chestiune metaforică?

„Parul” lui Ludovic Orban, o chestiune metaforică?

Ecourile declaraţiei făcute de preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi, în care cere liderilor de filială să dea cu parul în şefii PSD, a fost comentată şi la Bistriţa. Prezent la şedinţa de Birou Politic Naţional dar şi la cea a Consiliului Naţional de Coordonare, Ioan Turc a dat următoarele explicaţii: „ Eu sunt convins că preşedintele Ludovic Orban nu îşi propune declanşarea Intifadei contra PSD. E vorba de o chestiune metaforică. În ceea ce priveşte filiala judeţeană a PNL, noi am avut întodeauna reacţii prompte faţă de derapajele făcute de PSD, iar asta atât la nivel municipal, dar şi la nivel judeţean”, spune Turc.

El a mai precizat că de acum încolo, atât consilierii locali cât şi cei judeţeni au obligaţia de-a se întâlni înaintea fiecărei şedinţe pentru a pune strategia cât şi modul de vot.

Reamintim faptul că duminică, după şedinţa de Birou Politic Naţional, preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a cerut următoarele preşedinţilor de filială: „Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos. Nu-mi doresc să iau nicio măsură de sancţionare a nimănui, dar nici nu pot să accept ca unii să demită pe nepusă masă primari de municipii aflaţi în funcţie.

Categoria: Politica