Partidul Verde are un nou președinte: Florin Călinescu. La Bistrița, Marius Bălan rămâne interimar după scandalul dintre Cristian Țetcu și șefii de la București

Partidul Verde are un nou președinte: Florin Călinescu. La Bistrița, Marius Bălan rămâne interimar după scandalul dintre Cristian Țetcu și șefii de la București

Actorul Florin Călinescu a intrat în politică, fiind ales președinte al Partidului Verde, formațiune care la alegerile din 2012 a reușit să obțină doi deputați, Ovidiu Iane și Remus Cernea, pe listele USL. Omul de televiziune a declarat pentru HotNews.ro că s-a înscris într-un partid pentru că el crede că „nu se mai poate așa” și a declinat oferte de la majoritatea partidelor pentru că nu îi agreează „pe niciunii de pe piață”.

După scandalul izbucnit între mai multe filiale din interiorul Partidului Verde din iunie, război care a avut victime și în Bistrița-Năsăud, Cristian Țetcu, prim-vicepreședinte la nivel național și Ștefan Ambruș, secretar general, au fost demiși din funcții și excluși din partidulețul condus acum de Florin Călinescu.

Contactat telefonic, Marius Bălan a confirmat faptul că a fost prezent la București în momentul anunțului făcut de Florin Călinescu și că, acesta, i-a propus să continue interimatul la conducerea filialei județene, cel puțin până la lămurirea situației din partid în instanță, adică după ce se va încheia vacanța judecătorilor, în toamnă. Altfel, se pare că, Florin Călinescu va ajunge și la Bistrița în luna septembrie.

Ce s-a întâmplat la București?

Florin Călinescu spune că a decis să intre în politică pentru că „așa nu se mai poate”, precizând că a avut oferte de la PSD, PNL, USR, chiar și de la „ai lui Ponta”, dar că nu-i agreează pe niciunii de pe piață.

Întrebat despre o candidatură a sa la alegerile prezidențiale, actorul a răspuns: „Ar fi prea trufaș să spun acum că voi candida la prezidențiale. Nu m-am înscris în Partidul Verde cu acest scop. M-am înscris într-un partid pentru că în mintea mea nu se mai poate așa și nu agreez pe niciunii de pe piață”.

Cum motivează alegerea acestui partid:

„Am ales acest partid, care la noi în țară este destul de mic la ora asta, dar pe plan european este situat destul de bine. Grupul Verzilor stă foarte bine în Germania, Olanda, Belgia, Suedia sau Austria. E o mișcare destul de puternică.

Și sunt de acord cu multe din lucrurile lor. În primul rând, este vorba de sănătatea noastră și a copiilor noștri. Tot mergem așa și râdem și nu observăm că în Alaska de o săptămână sunt 35 de grade și dacă se taie pădurile în ritmul ăsta nu e ok.

Dar, sigur, Partidul Verde nu se ocupă numai de sănătatea planetei. Vom vorbi și despre cultură, și despre agricultură, turism, pensii, armată, religie, despre orice domeniu. Nu vom vorbi numai despre clorofilă”.

Despre colaborarea cu ProTv, unde a fost jurat la emisiunea „Românii au talent”:

„Nu mi-e clar în acest moment. Probabil vom avea o discuție zilele următoare, deocamdată nu am vorbit.

Nu am fost notificat, dacă primesc un comunicat din partea lor… Deocamdată nu mi-a dat nimeni niciun semn. Probabil că o să mă sune, poate că a fost timpul prea scurt”.

Partidul Verde a fost înființat în 2005, iar la alegerile prezidențiale din 2009 a susținut candidatura lui Remus Cernea. La Congresul din ianuarie 2012, președinte al partidului a fost desemnat Ovidiu Iane, care ulterior a fost ales deputat PSD. De altfel, la alegerile parlamentare din 2012, Partidul Verde a obținut doi deputați – Ovidiu Iane și Remus Cernea, pe listele USL. La alegerile prezidențiale din 2014, Partidul Verde l-a susținut pe Klaus Iohannis. Partidul Verde este membru în European Green Party (EGP), reprezentat prin Grupul Verzilor în Parlamentul European.

citește și:

Verdeașul de Pandele via Călinescu vs Bistrița sau cum se ia praful de pe toba politicii. Partidul Verde a făcut booom!!!

Categoria: Politica