Partida Romilor Bistriţa-Năsăud te trimite la şcoală

Partida Romilor  Bistriţa-Năsăud te trimite la şcoală

Educaţia este calea spre succes a devenit pentru 2017 motto-ul Campaniei SOS- Copii romi, trimiterea acestora la şcoală fiind una din principalele obiective ale Partidei Romilor Pro – Europa Bistriţa-Năsăud, a preşedintelui Emil Neia Lăcătuş.

Potrivit preşedintelui Lăcătuş, copiii romilor din Bistriţa-Năsăud vor putea beneficia în anul şcolar 2017-2018 de un număr de 220 de locuri la toate liceele de pe raza judeţului pentru clasa a IX – a, alte 60 de locuri fiind alocate la şcolile profesionale. De asemenea, tinerii romi vor putea beneficia de 432 de locuri la universităţiile de stat din ţară,  din care 60 de locuri sunt la universitatea Babes- Bolyai. La Academia de Poliţie sunt alocate 8 locuri, 6 locuri la subofiteri, la Cluj, şi 8 locuri la Şcoala de poliţie de la Câmpina.

 

„ Am încheiat şi pentru acest an un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, lucrurile fiind cât se poate de clare în acest sens. Voi merge în şcolile unde aveam copii ai etniei noastre pentru a face cunoscută această ofertă. De asemenea, mă voi întâlni cu foarte multe familii pentru a le convinge să îşi trimită copiii la liceu”, spune Emil Neia Lăcătuş.

 

Emil Neia Lăcătuş mai precizează că termenul de depunere a dosarelor pentru locurile destinate elevilor romi, este 16 iunie 2017 «  Dosarele se depun la inspectorul pentru minorităţi din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesorul Deneş Balaş. În broşura primită, de la scoala, sunt toate detaliile ce trebuiesc completate în dosarul privind locurile destinate elevilor romi »

 

Procesul de repartiţie este programat pentru ziua de vineri, 7 iulie, ora 10.00, la Inspectoratul Şcolar Judeţean. In  8 iunie, tot la Inspectoratul Şcolar Judeţean, vor fi prezenţi directorii de şcoli din judeţ la o şedinţă la care va participa şi preşedintele Partidei Romilor, Emil Neia Lăcătuş.

 

“ Fac un apel către părinţii elevilor de etnie romă :  Trimiteţi-vă copiii la şcoală, să prevenim combaterea cerşetoriei, abandonul şcolar ! Înscrieţi-vă  copiii la gradiniţă, la şcoală, pentru că educaţia este calea de succes. “, a conchis preşedintele Partidei Romilor, Emil Neia Lăcătuş.

 

Categoria: Politica