vineri, februarie 28, 2020
-5.5 C
Bistrița
More

  Partida Romilor Bistriţa-Năsăud te trimite la şcoală

  Must Read

  Cluj-Napoca: Coronavirusul afectează zborurile spre Italia

  Numărul curselor din Cluj-Napoca spre orașele din Italia va fi diminuat deoarece cererea este în scădere ca urmare a...

  NĂSĂUD: Povestea lui Robert Gira, băiatul cu cel mai sincer zâmbet

  Dragostea de viață se poate citi pe zâmbetul lui Robert, un copil care nu vrea altceva decât...

  ȘOIMII CARPAȚILOR, 25 de ani de istorie și excelență

  Infanteriștii bistrițeni au îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare, aniversând 25 de ani de...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Educaţia este calea spre succes a devenit pentru 2017 motto-ul Campaniei SOS- Copii romi, trimiterea acestora la şcoală fiind una din principalele obiective ale Partidei Romilor Pro – Europa Bistriţa-Năsăud, a preşedintelui Emil Neia Lăcătuş.

  Potrivit preşedintelui Lăcătuş, copiii romilor din Bistriţa-Năsăud vor putea beneficia în anul şcolar 2017-2018 de un număr de 220 de locuri la toate liceele de pe raza judeţului pentru clasa a IX – a, alte 60 de locuri fiind alocate la şcolile profesionale. De asemenea, tinerii romi vor putea beneficia de 432 de locuri la universităţiile de stat din ţară,  din care 60 de locuri sunt la universitatea Babes- Bolyai. La Academia de Poliţie sunt alocate 8 locuri, 6 locuri la subofiteri, la Cluj, şi 8 locuri la Şcoala de poliţie de la Câmpina.

   

  „ Am încheiat şi pentru acest an un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, lucrurile fiind cât se poate de clare în acest sens. Voi merge în şcolile unde aveam copii ai etniei noastre pentru a face cunoscută această ofertă. De asemenea, mă voi întâlni cu foarte multe familii pentru a le convinge să îşi trimită copiii la liceu”, spune Emil Neia Lăcătuş.

   

  Emil Neia Lăcătuş mai precizează că termenul de depunere a dosarelor pentru locurile destinate elevilor romi, este 16 iunie 2017 «  Dosarele se depun la inspectorul pentru minorităţi din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesorul Deneş Balaş. În broşura primită, de la scoala, sunt toate detaliile ce trebuiesc completate în dosarul privind locurile destinate elevilor romi »

   

  Procesul de repartiţie este programat pentru ziua de vineri, 7 iulie, ora 10.00, la Inspectoratul Şcolar Judeţean. In  8 iunie, tot la Inspectoratul Şcolar Judeţean, vor fi prezenţi directorii de şcoli din judeţ la o şedinţă la care va participa şi preşedintele Partidei Romilor, Emil Neia Lăcătuş.

   

  “ Fac un apel către părinţii elevilor de etnie romă :  Trimiteţi-vă copiii la şcoală, să prevenim combaterea cerşetoriei, abandonul şcolar ! Înscrieţi-vă  copiii la gradiniţă, la şcoală, pentru că educaţia este calea de succes. “, a conchis preşedintele Partidei Romilor, Emil Neia Lăcătuş.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Cluj-Napoca: Coronavirusul afectează zborurile spre Italia

  Numărul curselor din Cluj-Napoca spre orașele din Italia va fi diminuat deoarece cererea este în scădere ca urmare a...

  NĂSĂUD: Povestea lui Robert Gira, băiatul cu cel mai sincer zâmbet

  Dragostea de viață se poate citi pe zâmbetul lui Robert, un copil care nu vrea altceva decât o normalitate: să se poată...

  ȘOIMII CARPAȚILOR, 25 de ani de istorie și excelență

  Infanteriștii bistrițeni au îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare, aniversând 25 de ani de activitate a Batalionului 812 Infanterie...

  Un bistrițean dat dispărut de 18 ani a fost văzut într-un tramvai din Milano

  Un bărbat plecat la muncă în Italia în anul 2002 a fost dat dispărut la puțin timp după ce s-a stabilit în...

  Tensiuni în ALDE Bistrița-Năsăud pe seama protocolului. Ioan Țintean: ” S-a semnat doar o formulă de principiu”

  Purtătorul de cuvânt al ALDE Bistrița-Năsăud, profesorul Ionel Tompa a anunțat astăzi că, președintele interimar al ALDE BN, Ioan Monița a semnat protocolul cu...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -