miercuri, aprilie 1, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Parlamentul European face primele estimări cu privire la procentele partidelor din România: PSD, PNL și ALDE vs USR

  Must Read

  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Parlamentul European a lansat estimări actualizate ale viitoarei sale componențe (cea de-a noua legislatură), în baza unei selecții de sondaje naționale reprezentative.

  În ceea ce privește România, PSD ar câștiga alegerile cu 29,9%, secondat de PNL cu 24,4%. Față de alte sondaje, rezultatul între cele două partide este mai strâns, dar până la alegeri mai pot exista suișuri și coborâșuri.

  Pe locul trei se poziționează ALDE cu 9,1%, dar aproape la egalitate cu USR, care ar avea 9.0%. Aproape ține și Pro România a lui Victor Ponta, care este la 7,8%.

  Pe locul 4 este PLUS, care are 6%. Trebuie menționat că USR și PLUS formează o alianță pentru alegerile europarlamentare și scorul va fi altul față de sondaje.

  UDMR trece pragul la limită cu 5,1%, dar marea surpriză este PMP-ul lui Traian Băsescu, care nu ar face pragul electoral având doar 4,7%.

  Parlamentul va publica estimări actualizate la fiecare două săptămâni până la finalul lunii aprilie și săptămânal în luna mai până în ziua alegerilor. Sondajele inițiale de la ieșirea de la vot vor fi publicate pe 26 mai, pentru acele țări unde acestea vor fi realizate și unde votul se va termina, începând cu orele 18.00 și apoi la fiecare oră până la finalizarea rezultatelor parțiale din toate statele membre.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Gabriel Lazany vorbește despre decesul de la Ilva Mică: ” Parcă e o glumă proastă de 1 aprilie , au venit rezultatele, iar pacientul...

  Managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany a ieșit astăzi într-o conferință de presă în curtea spitalului și a vorbit...

  Decesul de la Ilva Mică este confirmat de primarul Aurel Horea. El nu știe dacă e vorba de o moarte cauzată de Covid 19

  Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horia a confirmat faptul că are un deces în comuna pe care o administrează, fiind vorba...

  Paza bună, trece primejdia rea. Primul reportaj de pe granița cu SUCEAVA

  Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă străveche, una mai degrabă moldovenească decât ardelenească. Cum ne „păzim” noi la granița...

  Alte 40 de pachete cu alimente au fost livrate unor bunici de Asociația ”Împarte Bucurie”

  Voluntarii Asociației ”Împarte Bucurie” au ajuns în aceste zile în mai multe localități unde au dus pachete cu alimente și medicamente...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -