Parlamentarii USR coboară la ”talpa” țării. Cristina Prună și Claudiu Nasui au ajuns astăzi la Bistrița

Parlamentarii USR coboară la ”talpa” țării. Cristina Prună și Claudiu Nasui au ajuns astăzi  la Bistrița

Parlamentarii USR au demarat un amplu turneu prin țară, aceștia fiind interesați de modul cum mediul privat ”vede” Uniunea, mai ales că în această formațiune politică a facebookului, interesul pentru economia privată și antreprenori este unul  cât se poate de mare.

Astăzi, deputații Cristina Prună și Claudiu Nasui au ajuns la Bistrița, gazda întâlnirii cu presa de la sediul USR BN fiind deputatul Cristina Iurișniți și secretarul general Mihai Bălan.

Cristina Prună: ” Împreună cu Claudiu Nasui mergem prin țară pentru a ne întâlni cu antreprenorii locali și pentru a înțelege care sunt problemele cu care se confruntă, iar, ulterior, în măsura în care este posibil, să regăsim aceste nevoi în proiecte legislative. Toate măsurile fiscale luate de actuala guvernare se întorc acum împotriva celor de la PSD și ALDE, enervează antreprenorii care se încăpățânează, în sensul bun al cuvântului, să reziste mai departe pe această piață economică conflictuală. Din aceste motive am început acest turneu, să vedem la firul ierbii cum se simte mediul privat, am ajuns și la Brașov, dar și la Focșani. Și la Bistrița îi vom asculta pe patroni, le vom nota problemele dar le vom șim prezenta inițiativele noastre legislative din acest domeniu, una dintre aceste inițiative fiind debirocratizarea”, a spus Prună.

Claudiu Nasui: ” Noi suntem un partide care ne adresăm direct mediului de afaceri privat, antreprenorului , IMM-urilor, economiei private și, care, este cât se pote de ignorată de o mare parte din clasa politică, în sensul în care toate reformele făcute au fost făcute pe spatele micilor întreprinzători. Acum, PSD susține o contrareformă economică și care vizează deturnarea banilor de la investiții la pensii și salarii ceea ce a dus la creșterea inflației, economia fiind acum extrem de fragilizată.  Partidul Social Democrat a făcut din 2017 anul consumului. Dar nu al tuturor, ci mai ales al unora. PSD a mărit pensiile şi salariile bugetarilor (cu predilecţie ale celor din administraţia publică locală) şi a finanţat această creştere din 3 surse: creşteri de taxe şi impozite pe economia reală, îndatorare externă şi tăierea investiţiilor publice”.
De asemenea, deputatul precizează că inflaţia „este o creştere generalizată a preţurilor şi o subminare a puterii de cumpărare a fiecărui leu pe care îl au cetăţenii în buzunar, deci o taxă ascunsă asupra românilor”.

Deputatul Claudiu Năsui este economist specializat în finanțe, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaților. El a făcut parte din cabinetul Ministrului Finanțelor Publice în cadrul guvernului Cioloș, unde a lucrat la proiecte de transparență bugetară, îmbunătățirea legislației privind investițiile publice și dezvoltarea mijloacelor moderne de plată a impozitelor cu cardul.

Cristina Prună este secretar în Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaților. Împreună cu Claudiu Năsui, a inițiat un proiect de lege pentru stimularea dezvoltării microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii din România prin acordarea de facilități angajatorilor în ceea ce privește plata contribuțiilor obligatorii. De asemenea, au pregătit un proiect de lege pentru eliminarea birocrației inutile cu care se confruntă întreprinzătorii români.

 

 

 

 

 

 

 

Categoria: Politica