Parlamentarii PSD sunt siguri că programul de guvernare este funcţional şi va fi implementat în totalitatea lui

Parlamentarii PSD sunt siguri că programul de guvernare este funcţional şi va fi implementat în totalitatea lui

Cei trei parlamentari ai PSD Bistriţa-Năsăud, Doina Pană, Daniel Suciu şi Ioan Deneş s-au întâlnit cu presa pentru a-şi prezenta proiectele pentru 2017. De asemenea, dacă Daniel Suciu a vorbit despre ipocrizia celor de la USR, Deneş şi cu Pană au făcut mai multe comentarii asupra programului de guvernare a PSD-ALDE.

IOAN DENEŞ

Contextual, senatorul Ioan Deneş, acum vicelider al grupului PSD, a anunţat că Ministerul Dezvoltării Regionale pregăteşte o lege nouă pentru echilibrarea  bugetelor de funcţionare a comunităţilor locale, a unităţilor administrativ-teritoriale: “Una dintre discuţiile pe care am avut-o în cadrul audierii ministrului Dezvoltării, doamna Sevil Shhaideh, a fost legată de echilibrarea bugetelor de funcţionare a comunităţilor locale, a unităţilor administrativ-teritoriale. Vreau să vă spun pe această cale că filozofie de echilibrare a bugetelor locale pentru funcţionarea lor va fi schimbată total, în sensul că va fi gândit un nou mod de echilibrare. Pentru fiecare locuitor al comunităţii respective, pentru buna funcţionare a unităţii administrativ-teritoriale, s-a considerat că este nevoie de 750 lei, care înmulţit cu numărul de locuitori va da acel buget de funcţionare. Dacă acel buget nu va fi acoperit din taxelele şi impozitele locale strânse în comunitatea respectivă, va fi completat de la bugetul de stat”, a explicat Deneş.

DOINA PANĂ

În ceea ce o priveşte pe Doina Pană, ea a anunţat primele măsuri pe care Guvernul Grindeanu le va lua în beneficiul cetăţenilor, aşa cum au fost anunţate în programul de guvernare.
„Din cauza ezitărilor lungi care au reuşit să enerveze o ţară întreagă ale domnului preşedinte, Guvernul a fost instalat foarte târziu. Luna ianuarie s-a pierdut pentru acele măsuri cu care vroiam să venim. Veştile bune continuă astăzi (n.n. – vineri) în şedinţa de Guvern, iar pe lângă ce am hotărât în Parlament şi am votat să modificăm Codul Fiscal, astfel încât CASS-ul să dispară complet la pensionari şi cei cu pensii sub 2000 lei să nu mai fie impozitaţi, astăzi creşte punctul de pensie. Per total, nu numai 1,2 milioane pensionari vor beneficia ci toţi pensionarii. Acea pensie minimă, derizorie de 400 lei, nu va creşte foarte mult, dar va creşte la 520 lei. Vin şi primele două măsuri foarte bune pentru studenţi, se va hotărî ca bursele să crească la 201 lei de la 83 lei şi transportul pe CFR să fie gratuit, indiferent de numărul călătoriilor”, a conchis deputatul Doina Pană.

Categoria: Politica