joi, aprilie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Parcul Industrial Bistrița-Sud își estimează primul profit din istorie: 1.500 lei la sfârșitul lui 2020!

  Must Read

  Indiferent de cauză, persoanele decedate se vor înmormânta în maxim 24 de ore! Decizia aparține CLSU Bistrița

  În contextul evoluției pandemiei cu COVID – 19 și a măsurilor preventive adoptate la nivel național, județean...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL


  După mai bine de patru ani de la darea în folosință a „cartingului” de la Sărata, denumit pompos Business Park Bistrița Sud, bugetul acestei entități aflate sub girul municipalității se prezintă cu o previzionare de profit în valoarea de 1,5 mii lei, adică 1.500 de lei!

  de Rian Farcașiu

  30 de hectare de suprafață totală, din care 18 suprafață utilă închiriabilă, care au costat municipalitatea  peste 25 de milioane de lei, din care aproape 14,5 milioane de lei dintr-un credit, în patru ani de zile au reușit să previzioneze profit! E un lucru mare, căci până acum pierderile au depăsit 70.000 de lei (la nivelul anului 2018).

  În sedința extraordinară din data de 13 februarie a Consiliului Local Bistrița, unul din puctele de pe ordinea de zi se referă la aprobarea bugetului Parcului Industrial. Astfel, aflăm din documentele anexate proiectului de hotărâre că această entitate are previzionate venituri în valoare de 132,5 mii lei, acestea fiind calculate în funcție de rezultatele contabile obținute în ultimii doi ani.

  Conform Anexei nr.3 prezentată mai sus, rezultatele financiare ale Business Park Bistrița Sud sunt în continuă scădre. Cheltuielie previzionate pentru anul 2020 sunt în cuantum de 131 mii lei (din care 102 mii lei sunt cheltuieli de personal!), de unde rezultă acel mirific profit de 1.500 de lei.

  Mai mult decât atât, administratorii parcului fantomă au și gânduri extinse în ceea ce privește cheltuiala pentru anul 2020.

  La această oră, doar 8 firme au încheiat contracte cu Primăria Bistrița și se află în diverse stadii de implementare a activității în Parcul Industrial Sărata, însă previziunile în acest sens sunt exagerat de optimiste. Pentru anul 2020 se așteaptă ca totalul firmelor prezente în parc să se ridice la 15, iar în anul 2023 numărul acestora să ajungă la 23, ceea ce ar însemna jumătate din capacitatea parcului.

  Deocamdată nu se înghesuie nici firmele locale într-o eventuală relocare a producției, darmite să vină mari investitori. La Căianu Mic se va construi un parc industrial, acolo fiind vorba déjà de trei firme mari interesate de a se cantona în zonă.

  În încercarea de a primi informații suplimentare din partea celor repsonsabili ne-am ciocnit de sunetul prelung al telefoanelor, fără vreun răspuns din partea cuiva, numerele fiind extrase din rubrica contact al site-ului Business Park Bistrița Sud.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Indiferent de cauză, persoanele decedate se vor înmormânta în maxim 24 de ore! Decizia aparține CLSU Bistrița

  În contextul evoluției pandemiei cu COVID – 19 și a măsurilor preventive adoptate la nivel național, județean...

  RĂMĂȘIȚELE ZILEI: De la dialog la monolog și despre virusata comunicare. Respect pentru transparența lui Gabriel Lazany

  Suntem într-un fel de război, unul dur și cu foarte multe victime, din ce în ce mai...

  Gabriel Lazany vorbește despre decesul de la Ilva Mică: ” Parcă e o glumă proastă de 1 aprilie , au venit rezultatele, iar pacientul...

  Managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany a ieșit astăzi într-o conferință de presă în curtea spitalului și a vorbit...

  Decesul de la Ilva Mică este confirmat de primarul Aurel Horea. El nu știe dacă e vorba de o moarte cauzată de Covid 19

  Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horia a confirmat faptul că are un deces în comuna pe care o administrează, fiind vorba...

  Paza bună, trece primejdia rea. Primul reportaj de pe granița cu SUCEAVA

  Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă străveche, una mai degrabă moldovenească decât ardelenească. Cum ne „păzim” noi la granița...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -