joi, februarie 27, 2020
2.9 C
Bistrița
More

  Parcul Industrial Bistrița-Sud își estimează primul profit din istorie: 1.500 lei la sfârșitul lui 2020!

  Must Read

  A FOST CONFIRMAT PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA

  Horaţiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănărăţii, a confirmat miercuri seara că primul caz de infectare...

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca îl peste picior pe Cîțu

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca, are o reacție mai puțin așteptată de cei din PNL în ceea ce...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL


  După mai bine de patru ani de la darea în folosință a „cartingului” de la Sărata, denumit pompos Business Park Bistrița Sud, bugetul acestei entități aflate sub girul municipalității se prezintă cu o previzionare de profit în valoarea de 1,5 mii lei, adică 1.500 de lei!

  de Rian Farcașiu

  30 de hectare de suprafață totală, din care 18 suprafață utilă închiriabilă, care au costat municipalitatea  peste 25 de milioane de lei, din care aproape 14,5 milioane de lei dintr-un credit, în patru ani de zile au reușit să previzioneze profit! E un lucru mare, căci până acum pierderile au depăsit 70.000 de lei (la nivelul anului 2018).

  În sedința extraordinară din data de 13 februarie a Consiliului Local Bistrița, unul din puctele de pe ordinea de zi se referă la aprobarea bugetului Parcului Industrial. Astfel, aflăm din documentele anexate proiectului de hotărâre că această entitate are previzionate venituri în valoare de 132,5 mii lei, acestea fiind calculate în funcție de rezultatele contabile obținute în ultimii doi ani.

  Conform Anexei nr.3 prezentată mai sus, rezultatele financiare ale Business Park Bistrița Sud sunt în continuă scădre. Cheltuielie previzionate pentru anul 2020 sunt în cuantum de 131 mii lei (din care 102 mii lei sunt cheltuieli de personal!), de unde rezultă acel mirific profit de 1.500 de lei.

  Mai mult decât atât, administratorii parcului fantomă au și gânduri extinse în ceea ce privește cheltuiala pentru anul 2020.

  La această oră, doar 8 firme au încheiat contracte cu Primăria Bistrița și se află în diverse stadii de implementare a activității în Parcul Industrial Sărata, însă previziunile în acest sens sunt exagerat de optimiste. Pentru anul 2020 se așteaptă ca totalul firmelor prezente în parc să se ridice la 15, iar în anul 2023 numărul acestora să ajungă la 23, ceea ce ar însemna jumătate din capacitatea parcului.

  Deocamdată nu se înghesuie nici firmele locale într-o eventuală relocare a producției, darmite să vină mari investitori. La Căianu Mic se va construi un parc industrial, acolo fiind vorba déjà de trei firme mari interesate de a se cantona în zonă.

  În încercarea de a primi informații suplimentare din partea celor repsonsabili ne-am ciocnit de sunetul prelung al telefoanelor, fără vreun răspuns din partea cuiva, numerele fiind extrase din rubrica contact al site-ului Business Park Bistrița Sud.

  - Advertisement -

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  - Advertisement -

  Latest News

  A FOST CONFIRMAT PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA

  Horaţiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănărăţii, a confirmat miercuri seara că primul caz de infectare...

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca îl peste picior pe Cîțu

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca, are o reacție mai puțin așteptată de cei din PNL în ceea ce privește desemnarea lui Florin Cîțu...

  În drum spre anticipate: Florin Cîțu a fost desemnat premier de președintele Klaus Iohannis

  Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, miercuri seară, după consultările cu partidele, pe cine a desemnat să formeze noul guvern.

  Încă 4 pacienți internați la SJU Bistrița au fost diagnosticați cu gripă de tip A

  Patru pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița au fost diagnosticați cu gripă. Informașia este confirmată de purtătorul de cuvânt al...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -