Paramedici bistrițeni care ne fac cinste!

Paramedici bistrițeni care ne fac cinste!

Un accident deosebit de grav a avut loc ieri, pe DN 1C în localitatea Bonțida, județul Cluj.

Plt. maj. Cătălin Moldovan și plt. maj. Acu Ambrozie, paramedici #isubistrita, se întorceau de la un curs de prim ajutor SMURD, organizat la Centrul de Formare și Perfecționare din Cluj Napoca.

Aceștia au ajuns primii la locul accidentului, înaintea echipajelor de intervenție și au oprit pentru a ajuta cele două victime din mașina puternic avariată. O femeie, conducătorul auto, a rămas încarcerată, prinsă cu membrele inferioare în caroseria autoturismului și pasagerul din față dreapta, un bărbat în vârstă, prezenta leziuni și traumatisme grave.

Au intrat în autoturism pentru a verifica starea celor două victime și au extras bărbatul cu ajutorul unui echipaj #SAJ, sosit la locul accidentului. Victima rămasă încarcerată a putut fi extrasă doar cu ajutorul echipajului de descarcerare, iar până la sosirea acestuia, paramedicii bistrițeni au stabilizat-o și au asigurat-o, pentru a nu i se agrava leziunile deja suferite.

Primul ajutor calificat este extrem de important în cazul accidentelor rutiere, iar aplicarea corectă a menevrelor este esențială în salvarea victimelor ramase captive în caroseriile avariate ale autoturismelor.

Felicitari! Încă o dată, ați demonstrat că a fi salvator este mai mult decât o meserie.

Categoria: EVENIMENT