Papa Francisc a folosit un Logan în timpul vizitei apostolice din Armenia

Papa Francisc a folosit un Logan în timpul vizitei apostolice din Armenia

Cine spune că Loganul nu-i mașină pentru oficialități, se înșeală. Papa Francisc a folosit-o în timpul vizitei sale apostolice în Armenia ca mașină oficială. Da, o Dacia Logan a folosit Papa Francis în timpul călătoriei apostolice, a 14-a la număr, ce s-a desfășurat între 24 și 26 iunie în Armenia. Pontiful a sosit, vineri 24 iunie, la Erevan, la ora locală 13, scrie Radio Vatican.

După ceremonia oficială de bun venit de la aeroportul internațional, papa Francisc a fost preluat cu o Dacia Logan și a făcut o vizită de rugăciune la catedrala armeană apostolică din Etchmiadzin. La ora locală 18.00, Suveranul Pontif a mers la Palatul Președinției, tot cu Loganul, pentru o vizită de curtoazie la președintele țării, Serzh Sargsyan, după care a adresat un discurs autorităților, societății civile și Corpului Diplomatic.

În cea de-a doua zi a călătoriei, Sfântul Părinte a mers în cursul dimineții la Memorialul ”Marelui Rău” de la Tzitzernakaberd (”Colina rândunelelor”), ridicat în cinstea victimelor tragediei din 1915 din fostul Imperiu Otoman. Succesiv, Pontiful a vizitat Gyumri, al doilea oraș al țării, situat în regiunea cu cei mai mulți credincioși catolici din Armenia. Papa a celebrat Sfânta Liturghie la ora locală 11.00 în Piața Vartanans din Gyumri, în prezența episcopilor catolici și a patriarhului Karekin al II-lea. La 16.30, a vizitat catedrala armeană apostolică din Gyumri, urmată de vizita la catedrala armeană catolică din același oraș, după care Pontiful s-a întors la Erevan, unde în jurul orei 19.00 a avut loc o întâlnire ecumenică de rugăciune pentru pace în Piața Republicii.

Duminică, 26 iunie, în ultima zi a ”Vizitei în prima țară creștină”, papa Francisc a celebrat Sfânta Liturghie într-o capelă amenajată pentru această ocazie în Palatul Apostolic din Etchmiadzin. Succesiv, Sfântul Părinte a avut o întâlnire cu episcopii catolici armeni. La ora 10.00, Pontiful a asistat la Sfânta Liturghie celebrată de patriarhul Karekin al II-lea în Piața Sfântul Tiridate din Etchmiadzin, în cadrul căreia papa Francisc. Celebrarea euharistică a fost urmată de un prânz ecumenic oferit de patriarhul armean apostolic, printre invitați aflându-se episcopii armeni apostolici, armeni catolici și suita Papei. Duminică la ora 17.00 papa Francisc a vizitat mănăstirea Khor Virap, unul din locurile cele mai sacre pentru creștinismul armean. În fine, la ora locală 18.30, papa a plecat de la Erevan spre Roma, unde a sosit la ora 20.40.

Preot Alin Cindea, Parohia Greco-Catolică Beclean

Categoria: EVENIMENT