Pagubele făcute de furtunile din 23-26 iunie, acoperite de la bugetul de stat

Pagubele făcute de furtunile din 23-26 iunie, acoperite de la bugetul de stat

Comitetul Judeţean de Urgenţă BN s-a întâlnit astăzi în cadrul unei şedinţe extraordinare prezidate de prefectul Ovidiu Frenţ. În acest context, CJU a decis să solicite Administraţiei Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, scoatere din rezervele de stat a unor cantităţi de materiale de construcţie pentru reconstruirea acoperişurilor de locuinţe afectate/distruse de fenomenele hidrometeorologice periculoase în comunele Budacu de Jos, Dumitriţa, Lechinţa, Mărişelu, Prundu Bîrgăului, Tiha Bîrgăului.

INFORMAREA DE PRESĂ A INSTITUŢIEI PREFECTULUI

Prefectul judeţului Ovidiu Victor Frenţ a condus astăzi şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Nasăud.

Ordinea de zi a şedinţei a fost următoarea:

1. Analiza situaţiei cauzată de fenomenele hidrometeorologice periculoase produse în judeţul Bistriţa-Năsăud, în perioada 23-26 iunie 2017.

2. Analiza proceselor verbale privind constatarea şi evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase în comunele Budacu de Jos, Dumitriţa, Lechinţa, Mărişelu, Prundu Bîrgăului, Tiha Bîrgăului, în perioada 23-26 iunie 2017, întocmite de membrii comisiilor constituite prin Ordinul Prefectului nr. 133/29.06.2017.

3. Analiza oportunităţii privind solicitarea către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale de scoatere din rezervele de stat a unor cantităţi de materiale de construcţie pentru reconstruirea acoperişurilor de locuinţe afectate/distruse de fenomenele hidrometeorologice periculoase în comunele Budacu de Jos, Dumitriţa, Lechinţa, Mărişelu, Prundu Bîrgăului, Tiha Bîrgăulu, în perioada 23-26 iunie 2017.

4. Proiectul de hotărâre privind aprobarea necesarului de materiale de construcţie pentru reconstruirea acoperişurilor de locuinţe în comunele Budacu de Jos, Dumitriţa, Lechinţa, Mărişelu, Prundu Bîrgăului, Tiha Bîrgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, afectate/distruse de fenomenele hidrometeorologice periculoase, în perioada 23-26 iunie 2017.

La şedinţă au participat membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţa Bistriţa-Nasăud precum şi invitaţi, dintre care îi amintim pe primarii din localităţile afectate de fenomene hidrometeorologice analizate.

Categoria: Administratie