Pădurea Spânzuraţilor a lui Tudose nu e pe placul lui Stelian Dolha

Pădurea Spânzuraţilor a lui Tudose nu e pe placul lui Stelian Dolha

Stelian Dolha, prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal Bistriţa-Năsăud, a criticat iniţiativa partidelor maghiare din România de a semna un protocol de armonizare a conceptelor de autonomie, dar şi răspunsul „de birt” al premierului Mihai Tudose.

„E un lucru care pe mine m-a intrigat, deşi în atenţia publică a fost tratat cu o periculoasă lipsă de … atenţie publică, pentru că lumea era prinsă de scandalul din PSD. Suveranitatea României. În 8 ianuarie, un emisar special al premierului Viktor Orban se întâlneşte cu cele trei partide maghiare din România, UDMR, PCM şi Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, pentru a negocia proiectul autonomiei aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Puţină lume sesizează amestecul acesta periculos din partea guvernului maghiar în treburile interne a României şi după frământări la masa aceea rotundă se naşte proiectul ăsta, numai că se merge mai departe. Se vorbeşte de parlament regional şi un organism executiv. Nici măcar nu se opresc aici liderii celor trei partide maghiare din România, ci vorbesc de un statut administrativ bilingv pentru Partium, cele trei judeţe, Bihor, Satu Mare şi Sălaj. Pentru asta au nevoie de modificarea Constituţiei”, a punctat Dolha.

Fostul deputat bistriţean a precizat că a fost intrigat cu atât mai mult pentru că acest demers se întâmplă în 2018, anul în care România sărbătoreşte Centenarul.

„Or oamenii ăştia au alte preocupări acum, la începutul Centenarului. Constituţia României ne spune foarte clar că statul român este unitar şi indivizibil. Domnilor, înainte de a veni în România şi a face astfel de întâlniri de taină, citiţi Constituţia României, despre statul român!”, a adăugat Stelian Dolha.

Prim-vicepreşedintele PNL BN a menţionat că răspunsul premierului Tudose nu a fost unul potrivit, care pune România în situaţia de a-şi cere scuze în loc să ceară explicaţii.

„Nici măcar ei nu se aşteptau la răspunsul premierului Tudose, care le-a spus că o să fluture şi ei ca şi steagurile Ţinutului Secuiesc, cu alte cuvinte, „Pădurea spânzuraţilor”.

         Dacă demersul întâlnirilor respective a fost unul de o neruşinare cumplită, răspunsul premierului a fost grobian. Nu poţi să vorbeşti, oricât de mult te înfurii, când eşti premierul României, ca aromatizaţii din birtul din mijlocul satului. Aşa a vorbit premierul Tudose. Mai mult decât atât, le-a dat muniţie gratuită celor care au iniţiat demersul respectiv şi astăzi România este în situaţia în care în loc să le ceară explicaţii lor pentru tot demersul acesta neruşinat, trebuie să-şi ceară scuze pentru că are un premier iresponsabil”, a concluzionat Dolha.

 

Categoria: Politica