Opoziţia bistriţeană s-a raliat iniţiativei civice #Fără penali în funcţii publice . Până la această oră au fost strînse peste 4000 de semnături

Opoziţia bistriţeană s-a raliat iniţiativei civice   #Fără penali în funcţii publice . Până la această oră au fost strînse peste 4000 de semnături

Deputatul USR, Cristina Iurişniţi vobeşte şi ea, după ce Ionuţ Simionca a anunţat că se pune la cale o „alinţă” a dreptei bistriţene, de faptul că liderii partidelor de pe dreapta eşicherului politic au semnat in iţiativa # Fără penali în funcții publice . Ese vorba de liberalii Robert Sighiartău, Ioan Turc, Diana Morar sau Ovidiu Florean, dar şi de preşedintele PMP BN, deputatul Ionuţ Simionca sau de Teodor Mârza de la PER.

Cristina Iurişniţi: „  Ţin să subliniez că în Anul Centenar este nevoie mai mult ca oricând de acțiuni cu impact național! În  privința justiției trebuie să gândim la fel și să acționăm la fel, indiferent de culoarea politică! La nivelul județului sunt adunate  aproximativ 4000 de semnături. Ne propunem să atingem cifra de 10 mii. Este nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi pentru a modifica și completa articolul 37 din Constituție pentru ca cei care au condamnări definitive în justiție să nu mai poată legifera în interes personal uitând de scopul pentru care au primit votul electoratului: să facă politică pentru cetățeni!”.

„ Împreună, reprezentanții partidelor de opoziție din județul Bistrița Năsăud, susținem această inițiativă de modificare a Constituției pentru a interzice persoanelor condamnate penal și care nu s-au reabilitat să candideze pentru funcții publice alese. Nu mai vrem să avem oameni certați cu legea, penali condamnați definitiv în justiție care să ne conducă țara din cele mai înalte funcții publice, atât în Parlament cât și în administrația locală! Orice cetățean onest al acestei țări trebuie să susțină cel puțin cu o semnătură această inițiativă cetățenească. Doar împreună vom reuși să schimbăm în bine ceea ce ne propunem: o Românie modernă din care să nu ne mai dorim să emigrăm!”, conchide parlamentarul bistriţean.

 

 

Categoria: Politica