Omul de afaceri Ştefan Milu a rămas fără un rinichi. El îl acuză pe chirurgul care l-a operat de malpraxis

Omul de afaceri Ştefan Milu a rămas fără un rinichi. El îl acuză pe chirurgul care l-a operat de malpraxis

Cunoscut ca unul din primii antreprenori în turism, construind celebrul hotel „Ştefan”, Ştefan Milu, 63 de ani, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa după ce a aflat că are o piatră la rinichi. După o operaţie de şase ore, Milu  a scăpat de piatră dar a rămas şi fără un rinichi. El spune că i-a oferit doctorului 2.700 de lei, dar şi un ceas de peste 400 de euro. Medicul acuzat şi conducerea spitalului spun că se face o verificare internă în acest caz.

 

Potrivit celor spuse de Ştefan Milu, prima dată a apelat a doctorul Lucan, doar că acolo, la clinică clujeană, i s-au cerut peste 7000 de euro. De la Cluj a plecat la Tg. Mureş, doar că aici, medicii l-au programat peste două luni. În acest fel a ajuns la Bistriţa, mai ales că şi aici se fac operaţii laparoscopice, minim-invazive, a hotărât să se opereze aici. Cel care l-a operat a fost medicul urolog Vlad Gheorghe Petcu, care profesează în cadrul spitalului bistriţean de 6 ani.
„Mi-a spus că costă 3000 de euro să aducă materialele de schimb la aparatul aparoscopic, că sunt de unică folosință. A venit în salon, i-am pus plicul, am dat ordin să îmi aducă de acasă ceasul de șemineu, pe care i l-am dat”, a  povestit pacientul la ProTV.

Milu susţine că, în timpul intervenției, doctorul i-a tăiat vena renală, iar asta i-a provocat o hemoragie foarte puternică. Medicul s-a chinuit trei ore să îi oprească hemoragia, după care i-a extirpat rinichiul.

Reacţii şi contrareacţii

Ştefan Milu a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud şi la Colegiul Medicilor. În cadrul plângerii formulate la Parchet, bărbatul vorbeşte şi de daune morale şi materiale în valoare de 200.000 de euro.
Directorul Spitalului Județean Bistrița, Gabriel Lazany, susţine  că o comisie de malpraxis se va întruni și va cerceta cazul.

„Eu sunt medic primar urolog. Specialitatea și calificarea mea este să tratez pacienți. Nu sunt calificat să vă dau informații pe malpraxis”, a spus Vlad Gheorghe Petcu, medicul acuzat. Întrebat dacă pacinetul i-a dat 2700 de lei și un ceas de șemineu, doctorul Petcu a răspuns: „Nici despre lucrul ăsta nu pot să spun… este secretul pacientului”.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămarea corporală din culpă.

Vezi aici video.

 

 

 

 

 

 

 

 

Categoria: EVENIMENT