Oierii din Sîngeorz Băi i-au făcut plângere penală lui Traian Ogâgău. Deputatul Daniel Suciu a reacţionat!

Oierii din Sîngeorz Băi i-au făcut plângere penală lui Traian Ogâgău. Deputatul Daniel Suciu a reacţionat!

Prefectul Ovidiu Frenţ a avut o întâlnire de lucru cu crescătorii de ovine din oraşul Sângeorz-Băi. Obiectul întâlnirii este reclamaţia crescătorilor de animale, care consideră un abuz din partea primarului, refuzul de a elibera adeverinţele necesare pentru depunerea cererilor de sprijin la Agenţia de Plaţi şi Intervenţii pentru Agricultură.

Fermierii deţin contract de concesiune pentru utilizarea păşunilor proprietate a oraşului.
Din discuţiile purtate, a rezultat că fermierii nu au depus cerere în scris la primărie pentru eliberarea adeverinţelor, motiv pentru care, prefectul judeţului le-a recomandat să solicite în scris la primăria Sângeorz-Băi, eliberarea adeverinţelor de care au nevoie la APIA, conform datelor din registru agricol.
Din informaţiile primite de la fermieri, a rezultat că aceştia au depus plângere penală care a fost înregistrată la Poliţia oraşului Sângeorz-Băi.

Deputatul Daniel Suciu, reacţionează!

Consilierii locali PSD din Sîngeorz-Băi vor depune în scurt timp un proiect de hotărâre pentru rezolvarea problemelor a sute de fermieri din oraș. Considerăm că prin dialog se poate găsi o soluție care să-i ajute pe cei care muncesc pământul și cresc animale de sute de ani. Pentru că ne preocupă, am găsit soluția legală ca fermierii sîngeorzeni să-și primească subvențiile și să poată folosi pășunile și munții pentru bunăstarea tuturor. Noi așa înțelegem să rezolvăm problemele comunității, pentru că, nu-i așa, administrația este despre oameni, problemele lor și mai puțin despre conflict. Sper ca și colegii consilieri de la alte partide să vină în susținerea proiectului nostru, a scris Daniel Suciu pe pagina sa de facebook.

Categoria: EVENIMENT