O ultimă ţigară, serios…

O ultimă ţigară, serios…

Pentru cei care nu au fumat niciodată, ceea ce scriu acum nu va avea nicio valoare, aşa cum pentru mulţii ipocriţi din toate sistemele, situaţia e similară.

Din capul locului spun că legea anti fumat e o porcărie sinistră, un fel de pupat în cur toate fiţele unei Europe bătrâne, senile şi cu gura mare. Aveam cea mai cretină lege care interzice fumatul, una care vine să îşi bată joc de noi toţi, de ultima ţigară, uitată într-un colţ de etajeră, dacă tot a fost pe aici Mirabela Dauer.

Interzicerea fumatului e un fel de dictatură, o manipulare grosolană, o mizerie de nedescris, o botniţă pusă unei stări de fapt: băutura fără ţigară nu e nimic, cafeaua fără ţigară e o poveste care încă nu a fost scrisă.

De când e ţara asta, românii şi România în diferitele ei faze de dezvoltare şi existenţă, a fost mai catolică decât Papa, românii mai ortodocşi decât tot BOR-ul şi, uneori mai comunişti decât cei din Uniunea Sovietică şi mai securişti decât tot KGB-ul. Acum, suntem mai anti fumători ca sclifosiţii ăia de senilul vest european, că aşa suntem noi, nişte momîi care renunţăm la liberul arbitru, nişte tâmpiţi care transformăm restaurantele în spitale, în muzee cu sticle frumos colorate şi atât.

Suntem un fel de exponate ale uriaşului muzeu cu figuri din ceară care este Europa. Legea anti fumat din România, din România anului 2016, e un fel de lege anti avort, aia a lui Ceauşescu. Puteţi să înjuraţi cât vreţi, dar nu am cum să uit gustul unui cognac de calitate şi a unei ţigări fine, la fel cum nu pot să uit gustul de bere bistriţeană băut la Motel pe terasă şi fumul din faimoasa ţigară „Carpaţi fără”. Dar, sigur, alte vremuri, alte obiceiuri…

Se zice că „ Fumatul dăunează grav sănătăţii”, dar prostia, prostia, ipocrizia , nu dăunează???

PS. Nu mă înjuraţi foarte tare: nu mai fumez de 10 ani, iar alcoolul este tot o amintire, dar această lege prohibitivă nu va faxce decât să crească numărul de fumători… tot felul de fumători, tot felul de ţigări.

PS 2: Cîţi dintre cei care au votat legea nu au fumat o ţigară în baia băieţilor din liceu, măcar pentru ţigara aia puteaţi să faceţi o lege mai blândă… Mergeţi în puii mei

Categoria: ANALIZE-COMENTARII