O tânără din Rodna a fost rănită în explozia de la Paris

O tânără din Rodna a fost rănită în explozia de la Paris

Trei români au fost răniţi în explozia care a avut loc, duminică seara, într-un restaurant parizian, cu specific românesc, din suburbia Aubervilliers. Doi dintre aceştia, printre care şi o tânără de 23 de ani din comuna bistriţeană Rodna, se află în stare foarte gravă, conform Adevărul.

 

Cel puţin 12 persoane au fost rănite, duminică seara, inclusiv şase poliţişti, după ce un cocktail Molotov a explodat într-un restaurant parizian, conform presei internaţionale.

Atacul pare sa fi avut legaturi cu un furt, conform presei pariziene.

Printre răniţi se află şi trei români, dintre care doi sunt în stare foarte gravă.

„Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a obţine informaţii suplimentare privind starea de sănătate a victimelor de cetăţenie română. Doi dintre cetăţenii români, angajaţi ai barului, au suferit răni grave, fiind internaţi de urgenţă la o unitate medicală din Paris. A treia persoană de naţionalitate română a fost internată la acelaşi spital, aceasta suferind răni mai uşoare. Potrivit datelor obţinute din partea reprezentanţilor spitalului, starea de sănătate a doi dintre cetăţenii români este gravă. A treia victimă de naţionalitate română, a cărei stare de sănătate este bună în prezent, a suferit o serie de intervenţii chirurgicale”, se arată într-un răspuns transmis presei de Ministerul Afacerilor Externe.

Printre cei trei români răniţi se numărăr şi o tânără din comuna bistriţeană Rodna. Lidia are 23 de ani şi era era de serviciu în localul unde a avut loc explozia.

Potrivit Adevărul, tânăra ar avea arsuri pe o suprafaţă mare din corp şi ar fi fost supusă deja unei intervenţii chirurgicale, însă medicii francezi sunt rezervaţi în ceea ce-o priveşte.

 

sursa foto facebook

Categoria: EVENIMENT