O ȘANSĂ PENTRU ȘOMERII BISTRIȚENI

O ȘANSĂ PENTRU ȘOMERII BISTRIȚENI

Sunteți șomeri și vă aflați în căutarea unui loc de muncă? Centrul propriu de Formare Profesională din cadrul Agenției Județene Bistrița-Năsăud organizează din a doua jumătate a lunii februarie programe de formare profesională gratuite în meseriile de inspector resurse umane și lucrător în structuri pentru construcții.

De aceste programe pot beneficia atât șomerii indemnizați, cât și cei neindemnizați.

,,Programul de formare profesională de “inspector resurse umane” este un program de perfecţionare, în care participanţii trebuie să fie absolvenţi de liceu. Codul COR al ocupaţiei este 333304. Cursul dureaza 8 săptămâni, programa de pregatire cuprinde 240 ore, din care pregatirea teoretică  84 ore, iar cea practică 156 ore. Dintre disciplinele studiate în cadrul acestui curs, amintim: – întocmirea şi gestionarea documentelor de evidenţă a personalului; organizarea recrutării personalului; întocmirea, operarea şi transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor; întocmirea statului de plată pentru personalul angajat; administrarea bazei de date de evidenţă a personalului;  comunicarea cu angajaţii, etc.
Programul de formare profesională de “lucrător în structuri pentru construcţii” este un program de calificare, participanţii trebuie să fi absolvit învăţământul obligatoriu. Codul COR al calificării este 7422.1.3. Cursul dureaza 10 săptămâni, programa de pregătire cuprinde 360 ore, din care pregătirea teoretică 120 ore, iar cea practică 240 ore. Dintre competenţele profesionale dobândite în urma absolvirii acestui curs amintim: – noţiuni generale despre construcţii; materiale în construcţii; planuri pentru construcţii; prelucrarea materialelor; săpături şi sprijiniri; cofraje din lemn; lucrări simple de armare; zidării simple de cărămidă; tencuieli obişnuite driscuite, etc.”, a declarat Adina Preda, consilier EURES în cadrul A.J.O.F.M.  Bistrița-Năsăud.
În plus, din martie, șomerii bistrițeni pot urma gratuit următoarele programe de formare profesională: prestator mase plastice, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, contabil și patiser. Persoanele interesate să urmeze aceste programe de formare profesională organizate de agenție sunt invitate să se înscrie la sediul instituției din Bistrița, strada Gării, numărul 2. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0263-236296.
Raimond Petruţ

Categoria: DIVERSE