O parte din drumul de la Colibița intră în reabilitare: tronsonul 2, lotul 1 din DJ 172 Poarta Transilvaniei

O parte din drumul de la Colibița intră în reabilitare: tronsonul 2, lotul  1 din DJ 172 Poarta Transilvaniei

Informația a fost confirmată de președintele Consiliului Județean Radu Moldovan în timpul conferinței de presă susținută cu ocazia vizitei în Bistrița-Năsăud a vicepremierului României, Paul Stănescu.

Miercuri am primit o veste bună de la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest și anume: tronsonul 2 din lotul 1 pe DJ 172 Poarta Transilvaniei, mai exact din Drumul Blajului până în Mița, intră în finanțare prin Programul Operațional Regional. Am avut vizită în teren, proiectul a primit punctaj bun și a fost declarat eligibil”, a spus președintele Moldovan.

Luni, 4 decembrie: ședință deîndată la CJ

Potrivit lui Radu Moldovan, aparatul de specialitate al Consiliului Județean a ”tras din greu” în aceste zile libere pentru a pune la punct documentația necesară proiectului care va fi votat în ședința deîndată de luni, 4 decembrie, după care va pleca spre ADR Nord-Vest Cluj-BNapoca după care va ajunge la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Moldovan a mai precizat că pe 10 sau 11 decembrie va fi semnat  contractul de finanțare, moment în care proiectul de modernizare a DJ 172D Poarta Transilvaniei va avea finanțare integrală.
Tronsonul 1 din lotul 1 a fost recepționat, alte trei loturi intră în lucru, iar altul, lotul 5, Măgura Ilvei – Lunca Ilvei, are de astăzi finanțare prin PNDL și într-un an, un an și jumătate vom avea drum modernizat integral”, a conchis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Categoria: EVENIMENT