O nouă premieră medicală la Spitalul Județean Bistrița: Operație de laringectomie totală!

O nouă premieră medicală la Spitalul Județean Bistrița: Operație de laringectomie totală!


O operație complexă, de laringectomie totală, a avut loc la Spitalul Județean Bistrița. Este vorba de operația de laringectomie totală! Acest gen de intervenție chirurgicală se putea face până acum doar în clinicile de specialitate din orașele universitare.

O primă reacție a venit din partea președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan care a scris următoarele pe pagina sa de socializare: ” Intervenția chirurgicală complexă a fost posibilă la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, datorită a două elemente: 1. Profesionalismul Dlui Dr. Adrian Demian și a echipei dumnealui: Dr. Gheorghe Rosca – medic primar ORL, Dr. Horatiu Rablau – medic rezident an IV ORL, Dr. Victor Saca – medic primar ATI. 2. Achiziției unui Videoendoscop pentru ORL, finanțată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud!”.

Șeful administrației județene a reamintit faptul că doar pentru aparatură și tehnică medicală, Consiliul Județean a alocat în acest an 4.2 milioane de lei.
”Scopul meu de când am ajuns la Consiliul Județean a fost să dezvolt alături de specialiștii din Spitalul Județean, mecanisme pentru a oferi servicii medicale de calitate, pacienților din județul nostru. Alături de Managerul Gabriel Lazany și echipa medicală am început o “Revoluție”, care continuă zi de zi prin fapte concrete! Felicitări echipei manageriale și cadrelor medicale pentru aceste premiere pentru medicina bistrițeană!”, a conchis Radu Moldovan.

Nici managerul SJU Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazany nu a lăsat să treacă neobservat un asemenea eveniment important pentru medicina bistrițeană: ” Felicitări echipei operatorii coordonate de dr. Adrian Demian, care demonstrează prin gradul de complexitate al intervențiile chirurgicale pe care le realizează la nivelul secțiel ORL, că investițiile majore făcute în Spitalul Județean de Urgență Bistrița au o finalitate practică.- Gabriel Lazany.

Categoria: EVENIMENT