O firmă din Germania cere insolvența Dan Steel Group Beclean

O firmă din Germania cere insolvența Dan Steel Group Beclean

Problemele pe care le are în acest moment firma condusă de omul de afaceri Vasile Dan, sunt consecința unui proces cu o firmă din Germania, BELMET HANDELSGESELLSCHAFT MBH, căreia îi datorează numai puțin de 1 milion de euro.

În acest context, la Tribunalul Bistrița-Năsăud, la Secția a II-a Civilă, de contencios administrativ și fiscal, a fost înregistrat dosarul cu numărul 552/112/2019 în materie de faliment, prin care se cere deschiderea procedurii la cererea creditorului BELMET HANDELSGESELLSCHAFT MBH, o companie germană care a obţinut în instanţă, încă din luna octombrie 2018, o somaţie europeană de plată, decizia Tribunalului BN arătând în felul următor: „Obligă pârâta-debitoare DAN STEEL GROUP BECLEAN SA la plata către reclamanta-creditoare BELMET HANDELSGESELLSCHAFT MBH a sumei de 906.791,34 euro reprezentând debit principal, precum şi la plata dobânzii legale anuale. Obligă pârâta-debitoare la plata către reclamanta-creditoare a cheltuielilor de judecată”, scrie  supervizor.ro.

DAN STEEL GROUP BECLEAN SA, societate controlată de omul de afaceri Vasile DAN, încă nu a informat/notificat BVB privind acest eveniment, relatează supervisor.ro.

Compania germană este reprezentată prin casa de avocatură Sparl Stalfort & Someșan. Primul termen fixat în acest proces este în 31 mai 2019.

Dan Steel e adminstrată de Dan Vasile, cel care a transformat cea mai mare fabrică construită în perioada socialistă în Beclean – Întreprinderea Metalurgică Beclean (“Laminorul” cum o ştia toată lumea) – în cea mai importantă companie capitalistă a localităţii de pe Someş – “Dan Steel Group”– cu etapa “Promet” intermediară. Afaceristul care e cel mai mare investitor al oraşului şi, implicit, cel mai important generator de locuri de muncă, a primit în februarie 2018 Titlul de Cetăţean de Onoare al Becleanului.

Sursa: stiridebistrita.ro

Categoria: EVENIMENT