O delegaţie a Consiliului Judeţean BN sărbătoreşte 1 decembrie alături de bistriţenii din Almeria

O delegaţie a Consiliului Judeţean BN sărbătoreşte 1 decembrie  alături de bistriţenii din Almeria


Provincia Almeria și în special Roquetas de Mar este prin cei peste 20.000 de bistrițeni care lucrează aici, o parte din sufletul județului Bistrița-Năsăud!

RADU MOLDOVAN: ” Astăzi am avut plăcerea să am discuții oficiale despre comunitatea noastră, cu conducătorii acestei provincii: Dl. Gabriel Amat Ayllon- Președintele Consiliului Provincial Almeria și în același timp și Primarul Municipiului Roquetas de Mar; Manuel de la Fuente Arias- Șeful Guvernului din Provincia Almeria și Ramon Fernandez Imbernon – Secretarul General al Guvernului din Provincia Almeria. Am rămas plăcut impresionat de respectul autorităților față de comunitatea locală de bistrițeni și de români în general. Noi nu i-am uitat pe oamenii de la noi care cu greu își câștigă pâinea cea de toate zilele, departe de casă și de cei dragi! Din acest motiv, din respect și prețuire, alături de cei mai buni artiști ai județului Bistrița-Năsăud și Oficiul Consular din Almeria, invitam toți frații noștri români de aici la Sărbătoarea Națională a României pe Esplanada Amfiteatrului de la Castelul “Santa Ana” (Zona Farului). Sâmbătă de la ora 16:00 și duminică de la ora 12:00! Vreau să îi mulțumesc principalului nostru partener, în acest proiect de suflet în an centenar, Domnului Consul Robert-Claudiu Hellvig, Șeful Oficiu Consular Almeria, pentru tot suportul oferit în organizarea acestui eveniment!”

Provincia Almeria, Regatul Spaniei, are o populație de 612.315 locuitori. Aproximativ 43.000 de români din toată țara locuiesc și lucrează în provincia Almeria, dintre care aproximativ 55%-60%, adică peste 20.000 de români sunt din județul Bistrița-Năsăud. Aceștia locuiesc preponderent în orașul lui Roquetas de Mar (100.053 locuitori).
95% dintre românii aflați în provincia Almeria, lucrează în turism, servicii și agricultură.

 

Categoria: EVENIMENT