O barcă cu vele a fost răsturnată de vânt pe lacul Colibiţa

O barcă cu vele a fost răsturnată de vânt pe lacul Colibiţa

O patrulă de ordine şi siguranţă publică a Jandarmeriei Montane Piatra Fîntînele, care se afla într-o acţiune de patrulare în zona Lacului Colibiţa a observat o barcă cu vele, tip catamaran, ce plutea pe luciul apei.

Având în vedere intensificările puternice ale vântului din acel moment al zilei, barca a fost răsturnată. Nefiind foarte aproape, jandarmii au urmărit cu binoclul care este situaţia şi au observat două persoane căzute în apă. Imediat, jandarmii s-au deplasat la una din locaţiile de cazare de pe malul lacului de unde au solicitat sprijin privind salvarea celor în cauză.  Având la îndemână o ambarcaţiune rapidă condusă de o persoană calificată şi pusă la dispoziţie de complexul hotelier şi de agrement aflat pe marginea lacului, jandarmii au pornit către barca răsurnată de vânt.

La faţa locului au fost găsiţi doi bărbaţi, de 70 respectiv 42 de ani. Aceştia se aflau în stare de panică, nu purtau veste de salvare şi se sprijineau de catamaranul răsturnat. În acea zonă apa lacului are aproximativ 50 m adâncime. După ce au fost recuperaţi din apele lacului, acestora li s-au oferit pături pentru a se încălzi şi au fost transportaţi către mal. Din fericire cele două victime s-au ales doar cu o sperietură, nefiind nevoie de intervenţia medicilor.  Cei doi bărbaţi sunt din Bistriţa şi se aflau la Colibiţa pentru a petrece timpul liber alături de prieteni.

Categoria: EVENIMENT