NU MAI AŞTEAPTĂ NIMIC DE LA CREŢU

NU MAI AŞTEAPTĂ NIMIC DE LA CREŢU

Senatorul liberal Dorin Dobra s-a lansat astăzi în atacuri extrem de dure la adresa primarului Ovidiu Teodor Creţu.

El a spus că edilul Bistriţei are nostalgii rurale şi se poate presupune că 2015 este ultimul an de mandat al şefului social-democraţilor bistriţeni. Dobra a confirmat faptul că va intra în măsurătorile sociologice pe care PNL le va comanda pentru a-şi desemna candidaţii la alegerile locale din 2016.

Politicienii bistriţeni încep să se poziţioneze unii faţă de alţii în funcţie de tabăra politică, dar, mai ales în funcţie de locul pe care ar vrea să îl ocupe pe lista pentru alegerile locale din vara lui 2016.
Senator liberal dar şi fost preşedinte al organizaţiei municipale a PNL, Dorin Dobra nu ar fi la prima sa intenţie oficială de-a candida la funcţia de primar al municipiului Bistriţa. În acest context, Dobra s-a lansat astăzi la atacuri extrem de dure la adresa lui Ovidiu Teodor Creţu. El l-a caracterizat pe Creţu ca fiind încremenit în proiect, un primar mult prea rural pentru gusturile senatorului liberal: „Nu mai așteptăm nimic de la Ovidiu Crețu, nu e capabil să ofere o viziune urbană de dezvoltare a acestui oraș. Plec personal de la premisa că e ultimul an de mandat al domnului primar. Deschidem orașul ulterior, acesta este angajamentul nostru”.
El a mai precizat că Bistriţa nu e deloc europeană, iar viziunea primarului Creţu este cea a unui primar de comună: Trag un semnal de alarmă, eu respect cultura rurală dar aș vrea să nu confunde municipiul Bistrița cu propriile gusturi culturale. Să iei decizii după propria ureche înseamnă a impune unui oraș întreg, fără consultări preliminarii necesare, propriile opinii. Bugetul culturii e preponderent pe activități ce țin de cultura rurală. Nu vreau să supăr pe nimeni, există acea categorie în oraș, dar n-aș vrea să transformăm Bistrița. E suficient că am rămas în urmă față de orice municipiu reședință de județ din jur și mai nou și față de Beclean. Noroc că există Sîngeorz-Băi, că altfel n-am mai fi avut cu cine ne raporta la rău”.
Atacurile senatorului Dobra la adresa primarului Creţu vin în condiţiile în care au mai rămas cinci zile până când PNL Bistriţa-Năsăud va închide listele cu viitoarele candidaturi la consiliile locale, orăşeneşti dar şi la cel municipal şi judeţean, fiind aşteptată o inflaţie de candidaţi.

Categoria: Politica Locala