NOUL CENTRU CULTURAL DACIA, inaugurat miercuri, 17 august

NOUL CENTRU CULTURAL DACIA, inaugurat miercuri, 17 august

Lucrările la central cultural Dacia au ajuns la final. Potrivit şefului administraţiei judeţene Radu Moldovan, centrul va deveni funcţional, joi, 18 august.

centru cen 3 centru 1 centru 2 centru

Anunţul în ceea ce priveşte deschiderea este făcut chiar de şeful instituţiei care a suportat investiţia de 1 milion de euro, adică preşedintele CJ BN, Radu Moldovan: ” Un vis pe care l-am avut încă de la preluarea primului mandat de Președinte al Consiliului Județean a fost să avem în Bistrița un Centrul Multicultural cu o Sală de Cinema 3D, la fel ca în Cluj-Napoca sau Târgu-Mureș.

Acest vis, al meu și cred a zeci de mii de tineri care nu vor mai nevoiți să meargă sute de kilometri pentru a vedea un film, este astăzi o realitate! În pozele atașate găsiți imagini cu ultimele imagini de la Centrul Cultural ”Dacia” și de la Cinematograful ”Adrian Pintea”. De joi 18 august și până duminică 21 august, în intervalul 10:00 – 22:00, toți cetățenii județului care vor să viziteze noul Centru Cultural ”Dacia” cu Sala de Cinema 3D ”Adrian Pintea” pot să o facă în mod gratuit! De asemenea, vă amintesc că în incinta CC ”Dacia” mai avem și o Sală de Spectacole ultramodernă și o cafenea! Mă bucur tare mult de modul în care au ieșit lucrările la acest Centru, pentru că oamenii din județul nostru merită ce e mai bun și vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vizitați acest loc pentru petrecerea timpului liber!”

DESPRE CE ESTE VORBA

E vorba de o investiţie în valoare de peste un million de euro, ea fiind realizată integral din bugetul Consiliului Judeţean. De altfel,  membrii Ansamblului Profesionist „Dor Românesc” al Centrului Judeţean pentru Cultură,  spun  că sunt foarte mulţumiţi şi încântaţi de faptul că de acum vor avea o sală de spectacole modernă, dar şi una de repetiţii, în cei 20 de ani de activitate fiind nevoiţi să facă repetiţii în diverse spaţii improprii. Centrul Cultural „Dacia” va avea o sală de cinema 3D, cu 170 de locuri, care va purta numele „Adrian Pintea”, o sală de spectacole, cu 330 de locuri, care se va numi „Valeria Peter Predescu”, o sală de repetiţii, birouri, iar în hol va funcţiona o cafenea.

Categoria: Administratie