Noua Lege a Taximetriei a fost discutată şi la Bistriţa. Unde? La sediul UDMR!!!

Noua Lege a Taximetriei a fost discutată şi la Bistriţa. Unde? La sediul UDMR!!!

UDMR punctează din nou, la Bistriţa ajungând unul din membrii Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților, Benedek Zacharie, deputat UDMR. La întâlnirea organizată la sediul UDMR a fost prezent şi liderul maghiar bistriţean, Decsey Attila.

Deputatul Benedek Zacharie a precizat că a venit la Bistriţa pentru a se întâlni şi taximetriştii de aici, să le asculta păsurile pentru ca noua Lege a Taximetriei să fie o lege echitabilă şi corectă.

Taximetriștii bistrițeni s-au arătat nemulţumiţi de activitatea  „rechinilor”,  transportatori de ocazie de la marginile orașului care fac curse de persoane în localități apropiate, dar care nu respectă nicio prevedere legală în acest sens. De asemenea, ei au vorbit şi despre problem a UBER , acea  companie americană care a dezvoltat o aplicație prin care le pemite clienților să comande limuzine cu șofer. Taximetriştii bistriţeni  au spus la unison că su nt extrem de îngrijoraţi de toate aceste ameninţări, mai ales că toate aceste activităţi nu se supun unor normel legale, în timp ce „rechinii” circulă fără licenţe şi acreditări.

Benedek Zacharie : „ Uber nu este în ilegalitate! Ei achită un impozit pe profit mai mare decât cel al companiilor clasice de taxi, dar nici nu se încsriu în prerogativele Legii Taximetriei, acolo unde sunt specificate condițiile desfășurării unei astfel de activități. Nu e o activitate ilegală”.

 

 

Categoria: Politica