Norica Nicolai, cap de listă ALDE pentru euroalegerile din mai 2019

Norica Nicolai, cap de listă ALDE pentru euroalegerile din mai 2019

Europarlamentarul Norica Nicolai a anunțat la Bistrița faptul că va candida pentru nou un mandat de europarlamentar. Mai mult, vicepreședintele ALDE, Ioan Țintean a arătat că Norica Nicolai are întreg sprijinul filialei pe care o conduce dar și a majorității liderilor de la centru pentru acest lucru. Nu este pentru prima dată când Norica Nicolai primește necondiționat sprijinul liberalilor și cel al liberal-democraților din județul Bistrița-Năsăud.

Ea a venit și cu explicații asupra acestei intenții: ” Lucrez în vreo șase comisii în care reprezint România, iar următorul mandat, și, spun acest lucru din prisma experienței mele, va fi unul greu, greu de tot, pentru că deja liderii UE se gândesc la modificarea tratatului de bază, atitudine destul de vizibilă la colegii din Germania sau Franța. Probabil că vor dori o zonă euro, fiind propus chiar un parlament al acestei zone, sigur și cu alte tipuri de finanțări, iar, de celalată parte a zidului, cei din spațiul non-euro, care va trebui să rămânem la ceea ce avem acum, fapt care nu poate fi acceptat. Din aceste motive spun că va fi un mandat foarte greu”, spune Nicolai.

Vicepreședintele ALDE a mai precizat faptul că la Bruxelles trebuie să ajungă politicieni foarte bine pregătiți, ” nu cei care pot și vor să facă doar figurație bine plătită… Și din acest motiv doresc să rămân la Bruxelles”.

Întărirea în rândurile politicienilor din întregul continent al euroscepticismului, pare să fie un gând care o sperie pe Norica Nicolai: ” Fără actuala formulă de organizare a UE, ne întoarcem în feudalism. Gândiți-vă ce ar  însemna să dispară toate drepturile care le avem ca stat membru al UE. Ar fi rău de tot pentru această țară, asta ca să nu vorbesc despre o dispariție a Uniunii, un dezastru. Așa, de bine, de rău, suntem 500 de milioane, iar globalizarea asta tot mai evidentă,  lupta națiunilor s-a transformat în lupta continentelor, a marilor națiuni unite, exemplul cel mai vizibil fiind disputa UE-SUA și scandalul oțelului, care ar putea fi urmat de scandalul AUDI, firmă care ar putea fi acuzată de trișarea emisiilor de carbon, așa cum s-a întâmplat în cazul Volkswagen, amendată de SUA cu 25 de miliarde de dolari. Pe scurt: lucrurile nu sunt deloc liniștite prin Parlamentul European, ne aflăm într-o zonă de imprectibilitate evidentă, așa că mandatul 2019-2023 va unul greu șin complicat din toate punctele de vedere”, a concluzionat europarlamentarul ALDE.

Categoria: Politica