Nina Rus rescrie cartea de bucate despre gătitul păstrăvului

Nina Rus rescrie cartea de bucate despre gătitul păstrăvului


Dacă vă mai grabiți mai puteți să vă bucurați de marea sărbătoare a gusturilor de la Păstrăvăria Rin de la Romuli, Aici, Nina și Gabi Rus organizează un festival al Păstrăvului, dar de la care nu lipsește tochitură ardelenească şi berbecuţ la proţap. Ce e bine să știți : că toate aceste bunătăți sunt preparate de bucătari talentaţi. Cu secrete sau fără, păstrăvul pe grătar arată…. delicios. Iar pofticioşii îşi ling degetele la propriu. Câţiva paşi mai încolo, carnea şi legumele clocotesc pe foc, în ceaun. Iar peste, se toarnă vin.  Asta înseamnă tradiţionalul gulaş ardelenesc. 

Nina Rus: ”Păstrăvul poate fi gătit în foarte multe feluri, depinde doar de imaginația și iscusința celui care se joacă efectiv cu acest pește, unul dintre cele mai apreciate specii. Reintepretarea înseamnă aducerea ingredientului principal, în cazul nostru – păstrăvul, într-o farfurie deosebită dar echilibrată ca gust sau combinații de gusturi, ceea ce noi, eu și invitații mei, vom face la Romuli, rezultatele finale fiind surpize” .

Festivalul Păstrăvului se încheie astăzi. Dar, dacă nu puteţi ajunge,  nu-i nimic. Chef Nina Rus se gândeşte să mai organizeze un astfel de eveniment şi la toamnă. 

Categoria: EVENIMENT