Nicu Cioanca a renunţat la funcţiile de la Centrul Judeţean pentru Cultură!

Nicu Cioanca a renunţat la funcţiile de la Centrul Judeţean pentru Cultură!

Nicu Cioanca a renunţat la funcţia de director adjunct al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, printr-o cerere adresată staff-ului instituţiiei. Potrivit managerului Gavril Ţărmure, Nicu Cioanca a precizat că îşi rezervă dreptul de a nu face publice motivele, acesta solicitând să rămână solist al Ansamblului profesionist Dor Românesc.

„Ansamblul profesionist Dor Românesc va deveni serviciu în cadrul Centrului Judeţean pentru Cultură, astfel că vom avea un şef serviciu. Pentru acest post, vom organiza un concurs în perioada următoare. Încă nu am numit un interimat, dar, dacă va fi cazul, vom lua o decizie potrivită. La Ansamblul profesionist Dor Românesc, avem director artistic pe Matilda Pascal Cojocăriţa, dar precizez că este fără remuneraţie. Domnul Fănel Cigu este director de onoare al ansamblului”, ne-a explicat managerul Gavril Ţărmure.

Anul trecut, Nicu Cionca a renunţat şi la statutul de consilier judeţean pentru a se dedica doar laturii culturale, după cum preciza acesta. „Vreau să mă ocup aşa cum trebuie de activitatea culturală, mai ales că urmează să inaugurăm Centrul Cultural Dacia, unde vom avea o serie de activităţi frumoase, care îmi vor ocupa mult timp. De asemenea, împreună cu colegii de la Dor Românesc vom realiza o serie de spectacole menite să promoveze folclorul profesionist din judeţul nostru. Este mai bine aşa, să fiu aproape de cultură şi să las locul de consilier judeţean colegilor mei”, preciza, la acea vreme, Nicu Cioanca.