MUREȘENII BÂRGĂULUI: INAUGURAREA NOULUI CĂMIN CULTURAL

MUREȘENII BÂRGĂULUI: INAUGURAREA NOULUI CĂMIN CULTURAL

Sărbătorile de iarnă se prelungesc în comuna Tiha Bârgăului până duminică, când, la ora 15.00, va fi inaugurat Căminul Cultural din Mureşenii Bâgăului. Primarul Vasile Şut, împreună cu administraţia locală îi invită pe toţi locuitorii comunei, începând cu ora 15.30, la noul Cămin Cultural, unde pentru început preoţii vor săvârşi o slujbă de sfinţire a lăcaşului de cult.
De la ora 16.00, va fi un spectacol folcloric cu Ansamblul profesionist „Dor Românesc” şi artiştii Nicolae Cioanca, Domnica Dologa, Mirela Petruş, Tinu Spânu, Oana Matei, Cristina Retegan şi Veronica Bălan. De asemenea, va fi prezent Ansamblul din comună – Izvoarele Bârgăului, alături de grupul „Cetiniţa”. Nu lipsesc artiştii de pe Valea Bârgăului – Cristina Bugnar, Andreea şi Maria Pavelean, Ileana Melean, Ligia Curtean şi Cristina Belei.
Petrecerea continuă cu un joc tradiţional, de la ora 19.00 până în zori cu formaţia condusă de Nelu Gherman şi Florin Sas. Evenimentul este realizat în colaborare cu Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Cultură.
Lucrările de reabilitare a Căminului Cultural din Mureşenii Bârgăului, executate de Miron Construct, au fost începute acum patru ani. După finalizarea lucrărilor, au apărut o serie de probleme, care au fost remediate, pentru că lucrarea era în garanţie, pe lângă mobilier (scaune, mese) au fost achiziţionate şi dotările necesare în bucătărie pentru evenimentele de tot felul ce vor fi organizate aici.

Categoria: Administratie