luni, martie 30, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Municipiul Bistrița și comuna Budacu de Jos au fost și ele lovite de inundațiile care au înecat județele Neamț, Covasna și Brașov

  Must Read

  Ordonanța Militară Numărul 4 din 29.03.2020/ DOCUMENT

  Având în vedere dispozițiile art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării...

  Raed Arafat, AVERTISMENT pentru managerii de spitale și medici: ‘Pacienții nu pot fi refuzați’

  Secretarul de stat Raed Arafat a lansat, duminică seara, de la sediul MAI, un avertismaent la adresa mangerilor sau...

  OM 4: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat plafonarea prețurilor la energie electrică și termică, dar și la carburanți.

  Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat susțin o declarație...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL


  Județul Bistrița Năsăud s-a aflat, până duminică sub incidența unei avertizări meteorologice cod portocaliu pentru zona montană, constând în ploi torențiale, local peste 40 l/mp, vijelii, grindină. Din fericire, nu au fost înregistrate situații de urgență în care populația județului să aibă nevoie de intervenția echipajelor specializate ale unităților Ministerului Afacerilor Interne ori din cadrul autorităților publice locale. Dacă în Bistrița și Budacul de Jos, apele au inundat case, curți , beciuri și drumuri, în țară, au fost înregistrate 4 decese iar la Budila, piciorul central al podului căii ferate Brașov – Întorsura Buzăului, care traversează râul Târlung, a fost rupt de puhoaie.

  Unde au intervenit echipele ISU Bistrița-Năsăud?

  Echipajele ISU și SVSU Bistrița-Năsăud au intervenit pe parcursul zile de sâmbătă  pentru evacuarea apei dintr-o casa – Bistrita, Valea Budacului, beciuri și curti de pe străzile Mihai Viteazu și Ion Pop Reteganu. De asemenea, strada Mihai Viteazu a fost închisă, consecință a revărsării apelor. Mai mult, au mai fost înregistrate următoarele incidente : pe strada George Enescu, nr.62 , un copac cazut, eveniment similar produs și pe strada Andrei Mureșanu, în timp ce și strada Ioan Popo Reteganul a fost inundată.

  Urmările precipitaţiilor înregistrate pe timpul codului portocaliu: 5 curţi și două străzi inundate și doi copaci rupţi în municipiul Bistriţa, respectiv 500 m din DJ172G – Budacu de Jos afectat de aluviuni și aproximativ 30 de gospodării inundate.

  Dumincă, la ora 6.00, codul galben de averse cu caracter torențial, local peste 25 l/mp, descărcări electrice și grindină pentru județul Bistrița-Năsăud a fost anulat. Cu toate acestea, Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud a monitorizat în permanență situația operativă din teren, fiind pregătit să aloce resursele necesare gestionării oricărei situații.

  Ce s-a întâmplat în țară? Unde a intervenit ministrul Ioan Deneș?

  În ultimele zile, ploile puternice au făcut mai multe victime. Astfel, o femeie de 81 de ani, din satul Zlătunoaia, din Botoşani, a murit după ce tavanul casei în care locuia s-a prăbuşit peste ea, din cauza infiltraţiilor generate de ploi, un bărbat care a încercat să traverseze călare râul Doamnei, în localitatea Corbi din judeţul Argeş, ignorând avertismentele autorităţilor, a murit după ce a fost luat de o viitură, iar în judeţul Vrancea o femeie de 70 de ani a fost găsită moartă în apropierea unui pârâu care s-a revărsat din cauza ploilor abundente, echipele de intervenţie fiind de părere că aceasta a fost suprinsă de viituri.

   

  Judeţul Neamţ a fost puternic afectat de inundaţiile de sâmbătă, sute de persoane fiind evacuate din comuna Farcaşa. Duminică, râuri din 14 judeţe, inclusiv Neamţ, sunt în continuare sub cod portocaliu de inundaţii până la ora 16.00.

   

   

  Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș însoțit de directorul general al A.N. „Apele Române”, Victor Sandu, directorul general adjunct al A.N.A.R, Dorel – Marcel Dume, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov, Mihai Uță și prefectul județului Brașov, Marian Iulian Rasaliu, s-au deplasat sâmbătă   după-amiază, în localitatea Budila, pentru a vedea la fața locului situația creată de ruperea piciorului central al podului căii ferate Brașov – Întorsura Buzăului, care traversează râul Târlung.

  Specialiștii A.N. „Apele Române” au analizat dacă fragmente ale piciorului de pod prăbușit împiedică tranzitul apei prin albie, având în vedere și faptul că în acest moment debitul râului Târlung se află la cota de pericol din cauza precipitațiilor înregistrate în utima perioadă.

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Ordonanța Militară Numărul 4 din 29.03.2020/ DOCUMENT

  Având în vedere dispozițiile art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării...

  Raed Arafat, AVERTISMENT pentru managerii de spitale și medici: ‘Pacienții nu pot fi refuzați’

  Secretarul de stat Raed Arafat a lansat, duminică seara, de la sediul MAI, un avertismaent la adresa mangerilor sau medicilor care refuză să interneze...

  OM 4: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat plafonarea prețurilor la energie electrică și termică, dar și la carburanți.

  Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat susțin o declarație de presă, privind noi măsuri...

  ÎN LINIA ÎNTÂI: Trecem prin satele județului și atunci când oamenii ne văd echipați complet, în alb, își fac semnul Crucii, pentru că știu...

  Misiunile pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 sunt gestionate în sistem integrat de către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a...

  Alte două cazuri de infecție cu noul coronavirus s-ar fi înregistrat la Năsăud

  Alte două cazuri de infecție cu noul coronavirus s-ar fi întregistrat la Năsăud, acolo unde cifra infectaților ar ajunge astfel la 5....
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -