MOȚIUNEA DE CENZURĂ VA FI DEPUSĂ PE 20 IUNIE. Ce spune Robert Sighiartău???

MOȚIUNEA DE CENZURĂ VA FI DEPUSĂ PE 20 IUNIE. Ce spune Robert Sighiartău???

Liderii PNL au hotărât data moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, în ședința Biroului Executiv. Astfel, data depunerii moțiunii va fi pe 20 iunie. Liberalii nu au ales data întâmplător. Pe 20 iunie se pare că PSD ar putea începe procedura de suspendare a președintelui. Pe 21 iunie este așteptată sentința în dosarul lui Liviu Dragnea. Informația a fost confirmată de secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

Reamintim că, prezent la Bistrița, președintele PNL, Ludovic Orban a vorbit despre această moțiune de cenzură, el anunțînd și faptul că liberalii negociază cu parlamentari din PSD și ALDE căderea Guvernului Dăncilă. În ceea ce îl privește pe Robert Sighiartău, el a precizat că în PSD există foarte mari nemulțumiri legate de Liviu Dragnea: ” Oameni buni, voi sunteţi normali, dacă omul acesta pune mâna pe puterea totală, inclusiv voi veţi fi victimele lui Liviu Dragnea. Treziţi-vă, votaţi această moţiune pe care PNL o va depune  în Parlamentul României, pentru că este în pericol statul român. Acesta este mesajul cu care mergem la ei, avem discuţii cu ei, încercăm să-i convingem, dar nu este vorba despre un partid sau altul. Noi dorim sincer ca PNL să ajungă să câştige alegerile şi să intrăm la guvernare prin alegeri, însă în momentul în care ţara arde, trebuie să intervină, iar acum suntem într-un moment de genul acesta”, a  spus Robert Sighiartău.

Potrivit configurației parlamentare, în acest moment Opoziția ar mai avea nevoie de peste 60 de voturi pentru demiterea Guvernului Dăncilă, în condițiile în care PNL, USR și PMP au împreună mai puțin de 170 de parlamentari, iar majoritatea necesară pentru adoptarea moțiunii este de 233 de voturi.

 

Categoria: Politica