MOŢIUNEA de cenzură, respinsă în Parlament. Guvernul Dăncilă rămâne în funcţie

MOŢIUNEA de cenzură, respinsă în Parlament. Guvernul Dăncilă rămâne în funcţie

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost respinsă în Parlament, demersul Opoziţiei nereuşind să strângă numărul necesar de voturi, şi anume, 233. Pentru moţiunea de cenzură au votat doar 161 dintre senatori şi deputaţi. Moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României” a fost semnată de 163 de senatori şi deputaţi. Aceasta a fost citită în plenul reunit de luni al Parlamentului. Partidele de opoziţie reproşau Cabinetului Dăncilă, în textul moţiuni, nerespectarea programului de guvernare şi modificarea legilor justiţiei şi a legii pensiilor. „Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a opoziţiei, ci o urgenţă naţională! Grupul infracţional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României a slăbit statul, ca să şi-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând. Afirmăm cu putere şi cu toată responsabilitate că este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României, într-un moment de instabilitate internaţională. Cei care vor încerca să-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, împotriva României, vor purta pe umeri o răspundere istorică. Pentru că alegerea pe care o veţi face azi, doamnelor şi domnilor din PSD, ALDE şi UDMR, este între Liviu Dragnea şi România”, prevedea introducerea textului moţiunii de cenzură iniţiată de PNL-USR-PMP împotriva Guvernului. Referitor la subiect, premierul Viorica Dăncilă a declarat, la începutul lunii decembrie, că nu are emoţii în legătură cu moţiunea de cenzură, deoarece există majoritate parlamentară şi are încredere în colegii de partid.

Premierul Viorioca Dăncilă a declarat, joi, că nu îşi dă demisia şi că solicitarea parlamentarilor Opoziţiei în acest sens denotă iresponsabilitate în preajma preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi că România ”merge pe un drum bun”.

”Eu vă spun o singură dată. Nu îmi dau demisia. Nu pentru că este un lucru declarativ ca să spun ce cereţi dv. Nu îmi dau demisia pentru că am certidinea că România merge pe un drum bun, am certitudinea că pot să reprezint România în Parlamentul European, în instituţiile europene. Am certitudinea că fără ajutorul dvs – că nu îl vom avea, vom avea o Preşedinţie de succes. Credeam că în prag de sărbători putem avea o atitudine pozitivă, credeam că cel puţin femeile nu sunt aşa învenitate şi vom avea mai puţină înţelepctiune. Vă promit că abordarea mea anul viitor se va schimba, va fi o abordare mult mai pragmatică, în care am înţeles că de fapt nu pot avea aşteptări pe proiecte, pe programe şi singura speranţă rămâne coaliţa PSD-ALDE. Sărbători fericite”, a declarat Viorica Dăncilă la finalul dezbaterii moţiunii de cenzură.

Ea a mai spus că se aştepta la critici constructive din partea Opoziţiei.

”Modul dvs. de a vă adresa, de a jigni, nu vă face cinste. Puteţi să ţipaţi în continuare. Dacă acest lucru se întâmplă e trist pentru dvs. Doamna Turcan, am văzut cât m-aţi jignit. După părerea mea jiognirile sunt atributurile oamenilor slabi, oameni care nu au venit cu argumente, cu proiecte, care nu au un program de guvernare, dar care au încercat să lipească cât mai multă etichete, într-un mod care nu vă face cinste. Nu vă face cinste nici modul în care alegeţi să vă raportaţi la premierul României. Ştiu că mai aveţi o armă. Denunţul pe care l-aţi folosit. Acestea sunt singurele lucruri pe care aţi înţeles să le utilizaţi”, a adăugat Dăncilă.

 

Categoria: Politica