Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost citită în plenul Parlamentului de liberalul Robert Sighiartău- VIDEO

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost citită în plenul Parlamentului de  liberalul Robert Sighiartău- VIDEO

”Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională” este titlul moţiunii de cenzură împotriva actualului cabinet, pe care PNL a prezentat-o astăzi în faţa Parlamentului reunit. Opoziţia caută aliaţi şi speră ca de această dată să dea jos Guvernul PSD-ALDE. Ar putea primi sprijin şi de la fostul premier Victor Ponta, dacă va accepta planul acestuia. Cu toate acestea, partidul lui Ponta a anunțat că nu va vota moțiunea PNL.

 

Moțiunea de cenzură a fost citită astăzi în plenul Parlamentului de către secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

Citirea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE

Publicată de Robert Sighiartau pe Luni, 25 Iunie 2018

Ce spune Robert Sighiartău?

  • ”  Adoptarea moțiunii de cenzură ar fi un pas mare spre normalitate. România a făcut pași mari înapoi în acești ani de guvernare PSD-ALDE. Nu cred că parlamentarii coaliției de guvernare sunt încântați de prestația prim-ministrului și a majorității miniștrilor. Dimpotrivă! Se văd cu ochiul liber amatorismul, incompetența și lipsa autorității membrilor Guvernului.
  • Dragnea nu lasă nimic necontrolat, iar asta are consecințe negative asupra întregii administrații centrale și a economiei în general.
  • Nimic nu merge în acest moment, iar instituțiile sunt blocate pentru că problemele personale ale lui Liviu Dragea virusează întreaga administrație publică. Este cea mai urâtă perioadă postdecembristă. PSD-ALDE are întreaga responsabilitate pentru ce se întâmplă, dar totodată pot îndrepta situația dacă vor vota moțiunea depusă. Cel puțin o parte dintre parlamentarii coaliției majoritare sunt convinși de răul care se propagă în întreaga societate.
  • Sper ca acești colegi parlamentari să conștientizeze că nu fac neapărat un bine opoziției, ci fac un bine țării și cetățenilor de bună credință”, ne-a spus secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

Reamintim că: Opozitia mai are la dispozitie doua zile pentru a negocia voturile necesare. PNL, USR si PMP au doar 154 de voturi şi au nevoie de încă 80 pentru a da jos guvernul.Membrii UDMR spun că până acum nu au luat nicio decizie. Fostul premier social democrat Victor Ponta a propus opoziției să accepte un nou Guvern cu reprezentanți din mai multe partide. Reprezentanții puterii susțin că nu au emoții în privința moțiunii și se concentrează pe modificările Codului Penal. Opoziția consideră că graba Puterii de a modifica și Codul penal e pentru favorizarea lui Liviu Dragnea. Liderul PSD a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive.

 

 

Categoria: Politica