Moș Crăciun a venit mai devreme la Bozieș, comuna Chiochiș

Moș Crăciun a venit mai devreme la Bozieș, comuna Chiochiș

100 de pachete pline cu fructe și dulciuri a împărțit astăzi Moș Crăciun în căminul cultural din satul Bozieș, comuna Chiochiș. Acțiunea a fost organizată de primăria comunei Chiochiș, primarul Vasile Silași și de viceprimarul  Papp  Andrei.

Au cântat pentru părinții celor peste 70 de copii prezenți la eveniment,  Felix Gălan, Iulia Mesaroș, Diana Szekely dar și de Școala Populară din Dej. Alături de primarul Vasile Silași a stat primarul comunei Nușeni, Ioan Mureșan dar și fostul președinte și deputat PDL, Ioan Oltean.

Primarul Vasile Silași le-a vorbit celor prezenți despre nevoia de păstrare a tradițților, de faptul că cei care vin din urmă trebuie să ducă mai departe obiceiurile satului de pe valea Meleșului.

” Moșul a venit mai devreme, așa este, dar a adus cu el artiști de seamă și, care ne vor colinda pe măsura talentului lor. Mă bucur că sunteți atât de mulți și mă umple de optimism prezența atâtor copii!”, a spus edilul Vasile Silași.

 

Tot astăzi, în căminul cultural din Bozieș a fost difuzat și un film realizat la cererea primarului Vasile Silași: ” Biserici de lemn din Chiochiș”, un interesant documentar despre cele 4 biserici de lemn de pe raza comunei Chiochiș, fiind vorba de bisericile din Apatiu, Bozieș, Strugureni și Manic.

Categoria: EVENIMENT