Mizele economice ale vizitei lui Francois Hollande în România.

Mizele economice ale vizitei lui Francois Hollande în România.

Președintele Franței, Francois Hollande, a venit în România însoțit de circa 30 de oameni de afaceri, ”o cifră foarte mare pentru o deplasare în Europa”, susțin persoane din anturajul liderului de stat francez, citate de RFI.

Acești patroni ar urma să participe la forumul economic organizat marţi dimineaţa pe tema “Parteneriatele franco-române de viitor”. Mai mult, potrivit programului oficial, Hollande va inaugura uzina Airbus Helicopters din Braşov-Ghimbav – proiect nou în care s-au investit aproximativ 56 de milioane de euro, în majoritate bani ai francezilor.

Schimburile comerciale dintre cele două state au depășit în 2014 cifra de 6,8 miliarde de euro, cu 5% mai mult decât în anul precedent. Astfel, Franța este al patrulea partener comercial al României.

De asemenea, în România există 8.000 de societăți franceze care au un capital investit de 2,5 miliarde de euro. Potrivit RFI, cooperarea economică franco-română se vede cel mai bine în telecomunicații, construcții, distribuția de apă și gaze.

Categoria: EVENIMENT