MISTREȚII FĂRĂ COLȚI DE ARGINT au pătruns în zona nemineralizată a Bistriței. Aventură în natură

MISTREȚII FĂRĂ COLȚI DE ARGINT au pătruns în zona nemineralizată a Bistriței. Aventură în natură


 

O familie din cartierul bistrițean Unirea a avut parte de o după-amiază cel puțin interesantă și cu multă adrenalină. Pratic, cei doi bistrițeni s-au trezit în grădină cu doi oaspeți nepoftiți: o familie de mistreți.

 

Pentru că nu erau pe lista cu invitați, omul a încercat să alunge pe cele două suine  nepoftite, dar pentru că acestea nu dădeau niciun semn că ar fi impresionate de prezența umană, bărbatul a solicitat intervenția autorităților. La fața locului au ajuns reprezentanți ai SVSU Bistrița, Gărzii de Mediu, un reprezentant al Direcției Sanitar-Veterinare dar și un paznic de pe fondul de vânătoare Cușma.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud, maiorul Geta Cășvan, ”Jandarmii au izolat zona pentru siguranța locuitorilor. S-a intervenit de către specialistul pe linie de ecarisaj pentru tranchilizarea animalelor sălbatice. Acestea au fost transportate într-o zonă special destinată acestora, pe raza fondului forestier Cușma”, a spus Geta Cășvan.

 

Operațiunea ”Mistreții” a durat câteva ore bune, timp în care cei doi mistreți au fost tranchilizați, după care au fost transportați în pădurile din Cușma.

 

 

 

 

Categoria: EVENIMENT