Mintea lui Reghe nu e la nivelul genunchiului lui Balint

Mintea lui Reghe nu e la nivelul genunchiului lui Balint

Când te ia cu dureri de cap, te iei şi te duci la vreun doctor, dacă nu cumva te uiţi la firul ierbii sau iei vreo aspirină, daaaar când începi să vorbeşti fără tine, când începi să faci gargară, iar capra de lângă tine behăie e semn că mintea ta e cumva, dar numa cumva ajunsă la genunchiul broaştei. Dilematic ca o centuristă, marele antrenor Reghecamf se întreabă hamletian (n.red. -dacă nu ştie cine e Hamlet, îi spune Jiji) ce schimbăm mai întâi: oul sau găină, pardon curca pe valuri?

Genial, Reghe, după ce s-a arătat ofuscat că marele Gabi Balint îi critică strategia (???) , tacticile şi abordările, se pune în poziţia gânditorului de la Dolhasca şi o trage direct pe poarta meandrelor concretului disimulat de o muscă obosită: Noi încercăm să câştigăm, dar se întâmplă să nu câştigăm!

Adevărat că a şutat ,porcul zboară şi fotbalistul joacă fotbal,  că de marcat mai greu la deal cu proştii mici, serios, nu ştiam această grandioasă şi istorică zicere, adică cumva să fie bine, “ ca să nu fie rău!”. Foarte frumos, doar că, Reghe draghe, te avertizăm că spălatul pe creier nu e igienă personal, iar mersul piticului nu îl face pe un mare fotbalist aşa cum a fost Gabi Balint.

Corolar 2: I-auzi –  În general în fotbal se marchează uşor când reuşeşti să profiţi de o greşeală a adversarului, dar este mult mai greu să aplici aceste lucruri când adversarul se apără aglomerat. Noi nu reuşim să recuperăm foarte repede şi să declanşăm atacuri, iar asta mă deranjează. Am discutat-o şi cu jucătorii.

Inteligent, daaaa, rău de tot: Astăzi am aflat că în fotbal, sigur nu e vorba de lupte Greco-Romane??? Sau de table???, mă Reghe, se marchează uşor cînd profiţi de greşeala adversarului. Of, na, Confucius, ce zici de asta, ştiai despre greaua cugetare, da de cine să profiţi, nebunaticule? Acu , că nu reuşesc ei să recupereze, asta e viaţa la nervul ierbii, da atît de adâncă e cugetarea încât şi groapa Marianelor (n.red. – nu e gagicile lu Tudorie) e teren plat. Puii mei…

Cât despre ceea ce crezi tu despre Gabi Balint, lasa-ne, mai e mult până departe… Altfel, ia uite, ce final apotetic avem, e din Caţavencu:

La palatul lui Nea Gigi
cîntă cucuveaua,
c-un sistem așa tîmpit,
campioană-i Steaua!

 

Categoria: Sport