Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, confirmă urgentarea centurii ocolitoare a orașului Beclean

Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, confirmă urgentarea centurii ocolitoare a orașului Beclean

Oraș în plină dezvoltare şi cu un aflux turistic tot mai mare, Becleanul se confruntă în ultimul timp cu o circulație tot mai intensă și mai sufocantă, generatoare de aglomerație și trafic îngreunat ca urmare a amplasării sale pe un drumul național – european.

Din acest motiv, de câțiva ani, autoritățile locale beclenare fac demersuri insistente pentru construirea unui traseu rutier ocolitor al oraşului, necesitatea acestei investiţii prioritare fiind abordat în toate discuţiile oficiale cu factori de decizie din Ministerul Transporturilor, inclusiv cu ministrul de resort. Demersurile întreprinse de către Primărie au adus subiectul pe agenda de lucru a guvernului, astfel că  şoseaua de centură a oraşului Beclean a fost cuprinsă în Master Planul național de transport. Deoarece acest proiect este unul de maximă prioritate pentru administraţia publică locală, chiar recent conducerea Primăriei beclenare a solicitat printr-o adresă către Ministerul Transporturilor urgentarea construirii centurii ocolitoare a oraşului.

 

Răspunsul Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, a sosit cu promptitudine, acesta anunţând autorităţile locale beclenare despre iniţierea activităţilor privind promovarea investiţiilor prioritizând centura ocolitoare a oraşului Beclean într-o primă etapă, în acord cu prevederile bugetare anuale destinate infrastructurii de transport din strategia de implementare a Master Planului General de Transport al României.

 

Astfel, spre mulţumirea administraţiei publice locale din Beclean, ministrul se arată consecvent faţă de angajamentul luat în urmă cu ceva timp, într-o vizită efectuată în oraş, când, ca urmare a prezentării situaţiei traficului rutier aglomerat din localitate, a promis susţinerea sa pentru proiectul unei şosele de centură a Becleanului.

 

Categoria: EVENIMENT